De OVD kenniscarrousel voor ondernemers (mkb en zzp) is terug van weggeweest. Woensdagavond 9 oktober geven een aantal mede-ondernemers een korte workshop om hun kennis met collega ondernemers te delen.

Welke kennissessies staan op het programma?

1. Hans Tiebot – Duurzaam ondernemen

Bloemsierkunst Flierman is sinds 2017 gecertificeerd met het certificaat Barometer Duurzame Bloemist volgens de keurmerken van Stichting Milieukeur. SGS wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering heeft een en ander getoetst en de certificering toegekend. Bij dit certificaat wordt getoetst op de volgende thema’s: duurzaam assortiment bloemen en planten, afval(scheiding) en verpakking, duurzame energie- en besparing, milieuvriendelijke schoonmaak, duurzamer transport en bezorging en zorg voor medewerkers.

Hans Tiebot licht toe waarom hij voor duurzaam gaat, tegen welke problemen hij aanliep en hoe hij een en ander voor zijn zaak heeft gerealiseerd. Vaak wordt gedacht dat dit kostenverhogend is, maar dat is lang niet altijd het geval.

2. Gisela Fidder – Hoe schrijf je inspirerende zakelijke teksten

Schrijven, je doet het elke dag: e-mails, offertes, blogs, socialmediaberichten, Whatsappberichten, artikelen, teksten voor je website, of misschien wel een e-book of boek. Iedereen schrijft. Maar hoe schrijf je een tekst waarmee je jouw lezer, jouw (potentiële) klant prikkelt om jouw tekst te lezen? Hoe breng je jouw boodschap goed over? Hoe raak je jouw lezer, zodat hij doorleest en je tekst niet na de eerste alinea weer weglegt? Er zijn verschillende manieren waarop je dat kan doen. Giséla schreef hierover onlangs haar boek ‘In 10 stappen inspirerend schrijven’. Tijdens de kenniscarrousel geeft ze je verschillende eenvoudige tips waarmee jij jouw tekst naar een hoger plan tilt. Geen ingewikkelde grammaticale hoogstandjes, maar down to earth, eenvoudig en toch ijzersterk!

3. Erna Pieters – Juridische valkuilen bij contracten en algemene voorwaarden

Waar moet ik als ondernemer op letten bij het sluiten van een contract? Hoe zorg ik dat mijn algemene voorwaarden van toepassing zijn? Juridische tips, tricks en weetjes voor de dagelijkse praktijk van de ondernemer.

4. Rutger Kemper – Van Garagebedrijf Kemper naar Autovakmeester

Autobedrijf Kemper. Al ruim 90 jaar een begrip in Diepenveen. Waarom dan veranderen van positionering en branding van Garagebedrijf Kemper naar Autovakmeester. Waarom doe je dat, wat komt er bij kijken en hoe gaat dat proces in zijn werk. Rutger Kemper deelt zijn ervaringen.

Praktisch:

  • We zijn te gast bij Café Cheers Diepenveen, Oranjelaan 37.
  • Voor OVD-leden is de toegang is gratis.
  • Ben je ondernemer in en/of uit Diepenveen en wil je kennismaken met de OVD, dan ben je van harte welkom.
  • We starten met de workshops om 20.00 uur.

 

Ben jij erbij?
Aanmelden voor de kenniscarrousel kan tot zaterdag 5 oktober door een mail te sturen naar jansman@bindje.nl.
Vermeld bij je aanmelding naar welke 2 workshops je voorkeur uitgaat.
Uiteraard is er na afloop van de workshops voldoende tijd om met iedereen bij te praten en te borrelen :-)!