Nieuwjaarsontmoeting 2017

Wie
De taakgroep Kennismaken & Ontmoeten bestaat momenteel uit acht enthousiaste mensen die allemaal in Diepenveen wonen en hun dorp een warm hart toedragen. Deze taakgroep bestaat inmiddels zes jaar en is ontstaan uit het project Ons Diepenveen 2020.

De taakgroep is ontstaan in 2011 naar aanleiding van het idee om een muziekkoepel te bouwen voor het dorp. Want… muziek verbroedert! Goed voor het dorp in tijden van meer individualisering en ook voor het behoud van ons dorpsgevoel.

Er werd gekozen voor de bouw van de inmiddels beroemde mobiele koepel; een langetermijnproject waaraan veel vrijwilligers hebben meegeholpen. Sinds de ‘opening’ van de muziekkoepel door burgemeester Heidema op 24 april 2016 is de koepel al voor veel evenementen gebruikt.

Maar hoe breng je mensen op korte termijn samen? Dat werd een burendag voor het hele dorp.

Doel
Zoals de naam van de taakgroep al zegt: we maken ons sterk voor het verbinden van mensen. Door ze met elkaar kennis te laten maken en te laten ontmoeten in een gezellige sfeer. Of je nou al lang in Diepenveen woont of net verhuisd bent naar dit mooie dorp, het is voor iedereen fijn zich thuis te voelen, te weten dat je welkom bent en allerlei mensen te kennen.

We werken in sommige projecten samen met het Oranjecomité, het Hof van Salland/Kulturhus en altijd met veel vrijwilligers.

Uitstraling
Wij zijn ervan overtuigd dat de uitstraling van het dorp ook verbindt. Als we de boom op het dorpsplein nou eens van lampjes kunnen voorzien?! Het lukte! Het geld werd door kleine en grotere acties bij elkaar gebracht, waardoor de lampjes tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2015 konden worden ‘aangestoken’.

En in 2017 zijn 5.000 narcissenbollen geplant aan de zijkant van de hele Oranjelaan/Dorpsstraat. Een vrolijke binnenkomst!

Narcissen planten

Narcissen planten
Om onze ideeën te kunnen financieren vragen we regelmatig subsidies aan bij de gemeente en instanties. Iedereen die leuke verbindende ideeën heeft, nodigen we uit om contact met ons op te nemen.

Activiteiten
De Nieuwjaarsontmoeting! Met een glaasje Glühwein of chocolademelk samen proosten op een mooi nieuw jaar. Natuurlijk op ons mooie dorpsplein voor het Kulturhus, met muziek, ouderwetse kniepertjes en activiteiten. Samen met de Diepenveense IJsvereniging vindt op 6 januari 2018 voor de derde keer de Nieuwjaarsduik vooraf plaats. En na die duik kun je je warmen aan de vuurkorven op het plein.

Midzomeravond

Midzomeravond
In de zomer van 2017 hebben we voor het eerst de Midzomeravond georganiseerd. Ook deze formule met live muziek, samen eten aan lange tafels en activiteiten voor de kinderen bleek voor herhaling vatbaar.

Contactpersonen:
Miranda Bruin (miranda.bruin@ziggo.nl) en Gera Lambrechts (geralambrechts@planet.nl)

Social media: informatie over onze activiteiten staat regelmatig in de Wijkkrant van Deventer buiten.