Het Wereldkoor Diepenveen is op zoek naar bassen en tenoren.

Het ruim 40 leden tellend gemengd Wereldkoor Diepenveen is op zoek naar een enkele bassen en tenoren die het koor komen versterken. Wij zingen wereldliederen meerstemmig of in canon en wij repeteren op de maandagavond in het Kulturhus in Diepenveen. Het doel van ons koor is enthousiast en gezellig samen zingen.

Wilt u komen luisteren of dit koor wat voor u is mail dan even naar; koordiepenveen@gmail.com

Wij verheugen ons op uw komst!

Sparrenheuvel zoekt 6 vrijwilligers voor NLdoet-klus 9 maart

Op vrijdag 9 maart willen we graag, met behulp van een aantal NL-Doet-vrijwilligers het achterterras van Sparrenheuvel ontdoen van blad, mos en onkruid. Ook willen we tuinmeubelen schoonmaken en een aantal mooi gevulde plantenbakken en –manden plaatsen om daarmee het achterterras meer sfeer te geven.
Het Oranjefonds heeft ons hiervoor een mooi bedrag ter beschikking gesteld. We zijn nog op zoek naar een aantal NLDoet-vrijwilligers die ons die dag willen helpen bij het uitvoeren van de werkzaamheden. (Voor koffie/thee en de lunch wordt gezorgd vanuit Sparrenheuvel). Leest u dit en denkt u “Daar wil ik wel mijn steentje aan bijdragen op 9 maart?”, dan kunt zich aanmelden voor deze klus via www.nldoet.nl – zoeken – Diepenveen – “Schoonmaken en opfleuren van het achterterras”. U kunt zich ook met meerdere mensen aanmelden. (Daarbij graag uw telefoonnummer of mailadres vermelden).

Heeft u nog vragen over deze klus, of over mogelijk ander vrijwilligerswerk in Sparrenheuvel? Neemt u dan gerust contact op met Patricia Holla, senior medewerker dagbesteding van Sparrenheuvel. p.holla@carinova.nl (0570-) 598297

‘Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg’ zoekt nabestaanden van graven

De ‘Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg’ is hard op zoek naar nabestaanden van graven in het ‘nieuwste’ deel van de begraafplaats. Zonder toestemming van nabestaanden mogen deze graven niet worden opgeknapt.

Weer of geen weer, al ruim 5 jaar is de ‘Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen’ iedere woensdagmiddag hard aan het werk om de oude graven op de gesloten begraafplaats te herstellen en op te knappen.

Toestemming nodig om graven te restaureren
Vrijwilliger Wim Brilleman: “We zijn 5 jaar geleden begonnen met het restaureren van het oude deel, links van het poortgebouw. Nu willen we graag verder met de graven in het nieuwe deel. Maar officieel hebben we daarvoor toestemming nodig van de nabestaanden. Dus zijn we op zoek naar nabestaanden, anders mogen we in principe niets doen.”

 

 

 

Nabestaanden moeilijk te traceren
Toen het oude gedeelte vol raakte, is in 1932 het poortgebouw gebouwd en de begraafplaats verder uitgebreid. Ook in dit ‘nieuwste’ gedeelte zijn tal van graven al jarenlang niet onderhouden. De werkgroep zou ze graag opknappen, maar mogelijk zijn er nog nabestaanden. Graag komen ze daarmee in contact om toestemming te kunnen vragen. Dan kunnen ze weer verder.

Wim: “Bij de restauratie van het oude deel wisten we dat er in veel gevallen geen nabestaanden waren. Van het nieuwere deel zijn er zeer waarschijnlijk nog wel nabestaanden. Maar ze zijn moeilijk te traceren. Vind maar eens een kleinkind waarvan alleen bekend is dat hij naar Amerika is geëmigreerd.”

Kent u nabestaanden? Laat het ons weten
De werkgroep wil graag verder, zeker nu er na de storm behoorlijk wat schade is. Dus mocht u nabestaande zijn of nabestaanden kennen, neem contact op met Wim Brilleman via 06- 3093 1104 of e-mail naar heicoe.7@gmail.com.

Sempre Crescendo zoekt een enthousiaste drummer

Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen is op zoek naar een enthousiaste drummer voor het orkest. Het orkest repeteert op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het Kulturhus in Diepenveen.

Geïnteresseerd, kom dan langs tijdens een repetitie of neem contact op met; voorzitter@semprecrescendo-diepenveen.nl of bel met 0570-592717

Dorpswandeling Diepenveen

Al een tijdje leeft bij mij het idee om in de zomermaanden een Dorpswandeling te organiseren.

Stadswandelingen zoals in Deventer zijn erg gewild, maar waarom niet regelmatig een Dorpswandeling door ons mooie Diepenveen, bijvoorbeeld van mei tot september 1 x per maand op woensdag of donderdag om 18.00 uur vanaf het Kulturhus, een wandeling van ongeveer negentig minuten langs historische plekken. Natuurlijk staan we stil bij onze Dorpskerk waar het allemaal begon met het vrouwenklooster ‘Diepenveen’, later een van de grootste en rijkste kloosters van Nederland.

(meer…)