Zonnige Midwinterloop 2018

  • Geplaatst op 22 januari 2018
IMG_6983 - kopie (Large)

Op zondag 21 januari deden enkele honderden deelnemers mee aan de Midwinterloop in Diepenveen. Door de milde temperatuur met een heerlijk zonnetje er bij, leek het meer op een lenteloop dan een midwinterloop. Het parkoers was uitgezet van af het sportpark van de Diepenveense Sport Club en ging via verharde wegen en zand en bospaden weer terug naar het sportpark. Op de zand en bospaden was het soms wel glibberen vanwege het vele regenwater dat de afgelopen weken is gevallen. Dit mocht echter de pret niet drukken want het plezier en de olympische gedachte achter deze hardloopwedstrijd staat ieder jaar weer voorop.

Voorafgaand aan de grote-mensen versie van de Midwinterloop was er de kidsrun. Rond half 11 verzamelden zich ouders en kinderen op het pleintje bij de voetbalvelden. Vrolijke muziek, radiotechniman Fred en een lekker ochtendzonnetje zorgden voor een extra gezellige sfeer. Even later startte de warming-up. Deze keer geen dansjes op muziek geleid door Leroy, maar sprintjes trekken op een van de nieuwe kunstgrasvelden! Een ander nieuwtje was de route die eenvoudig gehouden was: gewoon een of meer rondjes rondom het hoofdveld. Het was voor de oudere kinderen ook een mentale uitdaging om twee keer (of zelfs, voor de oudste kinderen, vier keer) hetzelfde rondje te moeten lopen. Voor het publiek was deze opzet een verbetering want nu konden de kinderen meerdere keren van dichtbij worden aangemoedigd!
Nadat alle zes categorieën gefinisht waren en de nummers één, twee en drie per categorie (al ging het daar natuurlijk helemáál niet om!) een bloemetje hadden gekregen, gingen alle deelnemers tevreden naar het clubhuis om hun medaille en een drankje op te halen. Organisatie: bedankt voor deze geweldige ochtend!
(Tekst Harry Vos en Menno Faber; foto’s Harry Vos)

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven