Zondagavond 23 juni: een Choral Evensong service in de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen

  • Geplaatst op 14 juni 2019
Schermafbeelding 2019-06-13 om 22.02.09

Een Anglican Choral Evensong in de Abdijkerk van Klooster Nieuw Sion te Diepenveen met medewerking van het New Sion Choir for English Church Music onder leiding van Jan van Dijk. Zondag 23 juni 2019 om 19.30 uur – de Abdijkerk is vanaf 19.00 uur geopend. Een Choral Evensong is een kerkdienst in de Anglicaanse Kerk die plaatsvindt in de late middag of avond. De Choral Evensong is een versper die wortelt in de monastieke traditie.

In een Choral Evensong speelt het koor de hoofdrol dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. De congregation zingt daarnaast enkele hymns. De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat zowel mensen uit de Rooms-Katholieke of protestantse tradities als zonder kerkelijke achtergrond een Choral Evensong service zeer waarderen.

De Abdijkerk van Nieuw Sion te Diepenveen (Vulikerweg 6) biedt met haar historie als klooster, de ligging in het buitengebied van Deventer en haar Engelse atmosfeer en uitstekende akoestiek de perfecte locatie voor een Choral Evensong.

Voor meer informatie: Fred Schonewille fred@schonewille.se

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven