Zondag 27 oktober in het Hof van Salland: Marianne van Houten speelt Nijntje op de fiets 2+

  • Geplaatst op 8 oktober 2019
webmail

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Fietsen is het liefste wat ik doe
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ik overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe

Dan fiets ik langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die breng ik dan wat brood ook

Over Marianne van Houten
Marianne van Houten studeerde in 2005 af aan het Artez conservatorium (zang), maar wist toen al dat theater voor haar onlosmakelijk verbonden is met zang en ze volgde daarom verschillende workshops. O.a. clowning, improvisatie en kleinkunst. Direct na haar afstuderen speelde ze in verschillende kindertheaterproducties. Ze schrijft en speelt ook haar eigen kindervoorstellingen. Marianne specialiseerde zich vooral in het lesgeven en theatermaken voor de allerkleinsten. Daarnaast werkt ze voor Diva Dichtbij. Ze zingt dan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan, bijvoorbeeld in zorginstellingen voor mensen met dementie.

60 jaar vriendschap
Deze voorstelling wordt georganiseerd door Eveline Roskott-van Haastert (Ticketservice EEEV en Bureau Amanti d’Arti) die in 1956 in de Kleikoele te Diepenveen geboren werd. Op 12-jarige leeftijd is het gezin verhuisd, maar al die tijd is Eveline ‘haar’ Diepenveen trouw gebleven en kwam zij ieder jaar wel even buurten en zo komt het zelfs dat zij volgend jaar met haar kleuterschoolvriendinnetje Ineke Schömaker hun 60 jarige vriendschap hopen te vieren!

Facebookpagina Mijn Jeugd in Diepenveen
Op Facebook heeft Eveline de groep Mijn Jeugd In Diepenveen opgericht die nu al meer dan 560 volgers heeft. Hier vinden oude bekenden elkaar terug en worden leuke herinneringen aan vroegere gebeurtenissen uitgewisseld. Interessant ook om te zien hoe mensen zich bepaalde dingen op een heel persoonlijke manier weten te herinneren.

Van idee tot begrip
“Vroeger was een bepaalde datum een begrip. Daar keek je dan als kind naar uit. Zo was 1 juni de opening van het visseizoen en stonden bij de winkel van Frederiks aan de Dorpstraat de bamboe hengels weer buiten tegen de schutting. Dan wist je dat het weer leuk werd bij de Molenkolk! En de eerste week van juni betekende ook kermis in de stad. En zo heb je tegenwoordig dat de tweede zaterdag in september betekent…rommelmarkt!

Hoe leuk zou het zijn om hier een begrip aan toe te kunnen voegen en wel het laatste weekend van oktober: Kindertheater in de Hof van Salland! Met een bijzondere landelijke kindervoorstelling in het Kulturhus, het voormalige Dorpshuis op de plek van de toenmalige Openbare Lagere School… Sentimenteel? Jazeker! En daar is niets mis mee, toch?

Kom daarom allemaal met de kleintjes naar de voorstelling Nijntje op de fiets, het is hartstikke leuk en bij succes wordt het mogelijk om vaker zo’n mooie voorstelling als Nijntje naar Diepenveen te brengen! Dan wordt het laatste weekend in oktober eveneens een begrip in het rijtje van dingen die horen bij een gelukkige jeugd en praten jouw kinderen en kleinkinderen hier later over als hun leuke jeugdherinneringen.

Nijntje op de fiets is een voorstelling van hoge kwaliteit. Er is niets mis met een pratende spons of een locomotief met een leuk gezichtje, maar dit beroemde simpele, witte koNijn is een dijk van een konijn, eentje van wereldformaat. En dat past bij een fantastisch fijne jeugd.

Kaarten: online verkrijgbaar via www.eeev.nl en kosten € 8,95 per persoon.
Datum: zondag 27 oktober, Hof van Salland en Kulturhus Diepenveen, Dorpsstraat 30, 7431 CL Diepenveen
Aanvang: 14.30 uur ( De voorstelling van 16.00 uur is al uitverkocht).

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven