Zondag 14:00, sportpark “Overwetering” in Olst – De Weteringderby in Olst

winterderby Olst

Aanstaande zondag staat de “Weteringderby” op het programma. Diepenveen en Overwetering staan lijnrecht tegenover elkaar en gaan onderling uitvechten wie zich de baas van “de Wetering” mag noemen. Want na de degradatie van Overwetering, en de promotie van Diepenveen afgelopen seizoen, is de derby weer terug. De twee dorpen die aan elkaar worden verbonden door “de Wetering” staan zondag 8 december in Olst tegen over elkaar.

Diepenveen in vorm
Het elftal uit Diepenveen is in vorm. De laatste twee wedstrijden werden beiden gewonnen. Naaste concurrenten Brummen (0-4) en SV Vaassen (6-1) werden van het veld gestuurd met duidelijke cijfers. Een knappe prestatie van de promovendus in “zwarte broek en gele trui”. Want door deze goeie fase is Diepenveen terug te vinden op de 6de plek. Zeven punten achter op de buurman uit Olst.

Thuisvoordeel
Diezelfde buurman uit Olst verloor dit seizoen nog maar een keer en staat na 10 wedstrijden op een keurige 4de plek. De ploeg kent een gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd en verloor dit seizoen nog geen enkel punt in eigen huis. Trainer Sander Poll weet wel een verklaring voor die uitstekende reeks: “Elke ploeg heeft thuisvoordeel, je hebt je eigen kleedkamer, je eigen rituelen en in je komt in alle rust binnen,” zegt Poll. De oefenmeester geeft daarnaast toe dat hij dat gevoel probeert te prikkelen in de thuiswedstrijden. Voor de wedstrijd breng Sander Poll zijn spelers altijd het volgende aan het licht: “Iedereen aan de zijlijn ademt Overwetering. Iedereen staat er voor ons, om ons te steunen. Wij samen zijn Overwetering. Straal dat ook uit, speel het spel samen en vier de doelpunten samen! Met deze woorden probeer ik mijn jongens extra vertrouwen te geven in de thuiswedstrijden.”

De rivaliteit
Als afsluiting van de voorbeschouwing vraag ik Martin Dollenkamp over de rivaliteit tussen de twee buren. Martin woont in Olst en is nu voor het derde jaar hoofdcoach in Diepenveen. Hij kent de rivaliteit tussen de twee ploegen dus van twee kanten. “Vroeger waren het verhitte potjes met stevige duels. Uiteindelijk was er onderling wel respect. Diepenveen en Overwetering hebben elkaar vaak afgelost in niveau, waarin Overwetering de laatste jaren wel wat afstand heeft genomen. Door hun degradatie en onze promotie komen we elkaar na lange tijd weer tegen. Dat is super!” Martin geeft toe dat er ook verschil zit in belevenis: “De rivaliteit bij Diepenveen is groter dan bij Overwetering.” Dit heeft natuurlijk alles te maken met de rivaliteit Olst-Wijhe. In Olst winnen ze daarom liever van Wijhe dan van Diepenveen. “Het neemt niet weg dat het wel leeft,” vervolgt Dollenkamp. “Beide ploegen zullen er vol voor willen gaan!”

“Beide ploegen zullen er vol voor willen gaan!” Met die kreet sluiten we de voorbeschouwing af. Diepenveen kan een ongeslagen reeks van 4 wedstrijden neerzetten door Overwetering te verslaan. Het zal echter een lastige opgave worden tegen de groengele stoomtrein uit Olst.

 

Zondag 14:00, sportpark “Overwetering” in Olst.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven