Zaterdag 3 juni: Open Dag Brouwerij Nieuw Sion

  • Geplaatst op 19 mei 2023
96_DSC0423

De bierbrouwerij bij Klooster Nieuw Sion opent op zaterdag 3 juni de deuren voor het publiek! Een unieke kans om eens te kijken hoe de bieren gebrouwen worden én om ze te proeven.

Precies een jaar geleden startte de brouwerij en waren de eerste Sion Kloosterbieren klaar voor de verkoop: de Sion Primeur en de Sion Dubbel. Niet lang daarna kwamen daar de Sion Tripel en de Sion Saison bij. En met de zomer in zicht is sinds kort ook het Sion Witbier verkrijgbaar, een lekker fris tarwebier met vlierbloesem. Alle bieren worden zonder uitzondering zeer hoog gewaardeerd door gevorderde én beginnende bierliefhebbers. De Sion Saison viel zelfs al internationaal in de prijzen bij de Brussels Beer Challenge.

Regelmatig wordt aan het klooster én aan de bierbrouwer de vraag gesteld: is de brouwerij ook te bezoeken? Het antwoord is: jazeker, elke zaterdag en zondag organiseert de brouwerij de Sion Kloosterbierproeverij in het proeflokaal naast de brouwerij. Een 2,5 uur durend programma inclusief korte rondleiding door het klooster. Er worden dan 4 bieren geproefd met voor de liefhebber heerlijke hapjes uit de keuken van onze koffieschenkerij. 

Aan deelname aan de bierproeverij zijn kosten verbonden, maar ben je nieuwsgierig naar een voorproefje: de Open Dag op 3 juni is gratis! Dus: kom kijken én kom proeven. Alleen al de route naar het achterste deel van het kloostercomplex, waar de brouwerij zich bevindt, is een beleving op zich. Tijdens de Open Dag geeft de bierbrouwer een inkijkje in het brouwproces en vertelt hij meer over de kloosterbieren. En natuurlijk zijn alle bieren die dag bij de brouwerij te koop. Welkom!

Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion – de voormalige Abdij OLV van Sion – is zowel wat geschiedenis als gebouwen betreft belangrijk religieus en cultureel erfgoed, ingebed in de Sallandse samenleving. Een oecumenische gemeenschap van bewoners én vrijwilligers geeft vorm aan de missie om Nieuw Sion te behouden als plek waar bidden én werken (ora et labora) hand in hand gaan. Het klooster wil in de vaak hectische maatschappij een plek bieden aan gasten om op adem te komen. Op het terrein bevinden zich sinds 2021 een koffieschenkerij en sinds de zomer van 2022 brouwt het klooster eigen bier. 

Meer informatiehttps://www.nieuwsion.nl/events/open-dag-bierbrouwerij-nieuw-sion/

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven