Zaai mee met de 1e wilde bloemenlint van Diepenveen: Nationale Zaaidag op 22 april 2023 van 10:00 – 14:00 uur

  • Geplaatst op 15 april 2023
Schermafbeelding 2023-04-15 om 22.04.54

Beste dorpsgenoot,

Diepenveen doet voor de eerste keer mee aan de Nationale Zaaidag, die op zaterdag 22 april plaatsvindt. Door middel van de Wilde Bloemenlint wordt de biodiversiteit gestimuleerd en het groen in het dorp behouden en versterkt. Doe je mee?

Gratis wilde bloemenzaad
Bij de winkeliers van de Oranjelaan tot aan de Dorpsstraat zijn er enkele flyers met gratis zakjes bloemenzaad te vinden. Omdat dit een pilot is, is er een beperkte oplage. Ook op de basisscholen wordt dit binnenkort uitgedeeld. Immers jong geleerd is oud gedaan. Strooi dit bloemenzaad in eigen tuin of geef het weg. Om zo de wilde bijen, hommels en vlinders te stimuleren. Deelname is gratis, aanmelden kan via wildebloemenlintdiepenveen@gmail.com.

Route
Tijdens Nationale Zaaidag zaterdag 22 april gaan de dorpsbewoners van Diepenveen aan de slag. Het startpunt voor het zaaien is om 12:00 uur bij de Heemtuin. Het lint gaat langs de gazons van het kinderdagverblijf aan de Arriensweg, de nieuwe woningen op de oude tennisbanen, veldje bij de bocht van Van Doetinchemlaan en Burgemeester Crommelinlaan, het gazon bij het kerkhof aan de Roetertsweg tot aan de Schapenzandweg. Dit loopt dwars door het dorp en verbindt verschillende wijken, oude en nieuwe bewoners, kinderen en boeren. De familie Harmelink van Melkveebedrijf en Boerderijwinkel Erve Grutterink, in samenwerking met het IJssellandschap, zorgen zij voor het vervolg vanaf de Schapenzandweg. De gemeente gaat, in samenwerking met Groen Bedrijf, wilde bloemen zaaien tussen de nieuwe bomen van de Oranjelaan. Zo zetten we samen stappen om Diepenveen te voorzien van meer biodiversiteit, een actie die past binnen de Dorpsvisie Diepenveen 2030.

Meer informatie
Doe mee en zaai mee op zaterdag 22 april 2023 van 10.00 tot 14.00 uur. Neem mee (als het kan) een kleine of grote hark. Blijf op de hoogte en volg www.dorpspleindiepenveen.nl. Een groen Diepenveen begint bij een zaadje. Wil je doneren, zodat we grote insectenhotels kunnen plaatsen op de route? Of wil je op de dag vrijwilliger zijn? Laat het ons weten. Je kan je aanmelden op wildebloemenlintdiepenveen@gmail.com.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven