Winterwonderland in Diepenveen

  • Geplaatst op 22 augustus 2018
Dagkamkp 2018 1 (Large)

Tekst: Fred Schutte

Vandaag heb ik mijn trui, een warme jas en een wollen onderbroek aangetrokken en ben ik op de fiets naar het Kolkbos gegaan, want ik had een afspraak met Sander Nieuwenhuis (Voorzitter van de werkgroep Kinderdagkamp Diepenveen).

Maar wat bleek bij aankomst: de opwarming van de aarde heeft Diepenveen ook al bereikt. Het kamp was versierd met ijspegels die uit wit doek waren gemaakt en de sneeuwvlokken waren gewoon getekend.

Toen ik het terrein verder op fietste, kwam de muziek mij al tegemoet. Op het podium zaten de twee DJ’s van dienst Gijs en Björn. Eenmaal bij Sander Nieuwenhuis aangekomen, werd mij verteld dat men heel erg blij is met alle vrijwilligers. Gemiddeld 75 vrijwilligers per dag zorgen ervoor dat de kinderen de hele dag veilig alle spellen kunnen doen.

Bijna alle spellen zelf gemaakt
De spellen zijn in de afgelopen jaren bijna allemaal door de bouwploeg zelf gemaakt. Het mooiste voorbeeld hiervan is het huisje met het brandweermannetje dat naar boven gaat als je de spuit goed richt. Dit huisje is in Salland en bij de brandweerkorpsen aan de andere kant van de IJssel heel bekend. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld twee mooie bobsleeën gemaakt.

De werkgroep begint al in januari met hun eerste bijeenkomst. Ze drinken dan vaak een glaasje op het nieuwe jaar en stellen dan geheel democratisch het nieuwe thema vast.

De spelgroep werkt vervolgens de spelletjes uit en de bouwgroep gaat bezig met de decorstukken en het aanpassen van de poort en de podiumwagen aan het thema.

 

Meer dan alleen de week in het Kolkbos
Het dagkamp is echter meer dan de week in het Kolkbos. Iedere dag weer rijden zeven huifkarren door het dorp. ‘s Ochtends om de kinderen op te halen en ’s avonds om ze weer terug te brengen. Een aantal mensen stellen zich daarvoor ieder jaar weer beschikbaar. Soms van opa naar zoon en dan naar kleinzoon.

En als we dan op de vrijdag knettermoe zijn, wordt de week voor de kinderen afgesloten met een optreden van een artiest of een leuk gezelschap. Voor de vrijwilligers vindt de afsluiting plaats door de jaarlijkse barbecue.

Sander benadrukte dat met de komst van een aantal nieuwe leden in de werkgroep er in een heel prettige sfeer wordt samengewerkt. Ik heb heel gezellig met Sander gesproken onder het genot van een heerlijk kopje koffie, gezet door het keukenteam.

Kinderdagkamp Diepenveen voor de 38e keer gehouden
De tijd staat echter niet stil en ik moest alweer vertrekken. De jas, de trui en de warme onderbroek maar in de fietstas gedaan en naar huis gefietst om het interview met Sander uit te werken. Dit jaar wordt het kamp alweer voor de 38e keer georganiseerd. Overigens, wat nog best even gezegd mag worden: zonder de stichting IJssellandschap en Scouting President Stein zou dit kamp niet mogelijk zijn!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven