Wethouder Grijsen van menig dat ProRail Diepenveners beter had moeten informeren over sluiting spoorwegovergangen

  • Geplaatst op 11 juli 2018
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_6553

De afgelopen weken werd er door veel Diepenveners gesproken over de mogelijke sluiting van twee spoorwegovergangen bij Nieuw Rande. Door enkele inwoners is zelfs een handtekeningenactie opgezet tegen de mogelijke sluiting. Wethouder Liesbeth Grijsen ontving daarom vorige week een kleine 600 handtekeningen en heeft laten weten kritisch te zijn op de sluiting door ProRail. 

Wethouder Grijsen is van mening dat ProRail inwoners van Diepenveen op een ander manier had moeten informeren over het sluiten van de onbewaakte spoorwegovergangen bij Nieuw Rande. ProRail hield twee informatie-avonden, maar daar is onvoldoende ruchtbaarheid aan gegeven. Een beperkt aantal mensen, onder wie direct omwonenden, was uitgenodigd. “Maar de kwestie gaat veel mensen aan, dus moet het hele dorp zich kunnen laten informeren en kunnen meedenken. Dat proces moet opnieuw”, vindt wethouder Grijsen. “Om te komen tot oplossingen met zoveel mogelijk draagvlak vragen we ProRail om een nieuwe informatie-avond te houden.

De sluiting van de overgangen op populaire wandelroutes was een veel besproken onderwerp de afgelopen weken.  De overgangen liggen grofweg tussen de Sallandsweg en Schapenzandweg. Bij de meest noordelijke overgang staan al jaren klaphekken, waardoor je niet zomaar kunt oversteken. Dat maakt de overgang veiliger dan overgangen zonder hekken. De overgang zuidelijker gaat mogelijk ook dicht, maar een bewaakte installatie of tunnelbuis behoren ook tot de mogelijkheden die ProRail heeft genoemd. Onduidelijk is nog of voor deze laatste oplossingen wel geld is bij ProRail.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven