Werkzaamheden in de Melchior van Brielstraat

  • Geplaatst op 13 december 2019
mvanbrielstraat

De gemeente Deventer heeft een aannemer opdracht gegeven om in de Melchior van Brielstraat in Diepenveen voorbereidende graafwerkzaamheden uit te voeren. Dit ten behoeve van de herinrichting van de wijk Tjoenermarke, waar de Van Brielstraat ook onder valt.

De bedoeling van de graafwerkzaamheden is om te controleren en opnieuw in kaart te brengen van de bekabeling en de riolering in de straat.

Bomen
Tijdens de graafwerkzaamheden is er een boomchirurg aanwezig om de wortels die de straat omhoog drukken, en zo langzamerhand een gevaar opleveren, te inspecteren om zo de gezondheid van de bomen te controleren.
Er wordt onderzocht of het mogelijk is om de bomen te behouden door de straat te versmallen en de boomwortels daardoor meer bescherming te geven.

Versmallen
Een tweede reden voor het versmallen van de weg is dat er nog steeds veel te hard gereden wordt, waardoor er in de straat met de vele uitritten gevaarlijke situaties ontstaan.
Heel Diepenveendorp is al jaren een 30 km gebied, maar niet iedere automobilist houd zich daar aan.

Aanpak van de wijk
De van Brielstraat is slechts één straat in de wijk die zal worden aangepast, ook de andere straten zullen in de komende 2 jaar worden verbetert omdat door de hele wijk boomwortels de wegen vernielen.

Kindvriendelijke speelplaatsen
Er zullen ook veilige kindvriendelijke speelplaatsen gecreëerd worden en de beplanting in de hele wijk wordt veranderd zodat het onderhoudsvriendelijk is en dus beter onderhoud gepleegd kan worden.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven