Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg zoekt nabestaanden

  • Geplaatst op 16 februari 2018
Treurbeuk geplant 18 dec 2013, Werkgroep herstel begraafplaats Roeterdsweg

De ‘Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg’ is hard op zoek naar nabestaanden van graven in het ‘nieuwste’ deel van de begraafplaats. Zonder toestemming van nabestaanden mogen deze graven niet worden opgeknapt.

Weer of geen weer, al ruim 5 jaar is de ‘Werkgroep Herstel Begraafplaats Roeterdsweg Diepenveen’ iedere woensdagmiddag hard aan het werk om de oude graven op de gesloten begraafplaats te herstellen en op te knappen.

Toestemming nodig om graven te restaureren
Vrijwilliger Wim Brilleman: “We zijn 5 jaar geleden begonnen met het restaureren van het oude deel, links van het poortgebouw. Nu willen we graag verder met de graven in het nieuwe deel. Maar officieel hebben we daarvoor toestemming nodig van de nabestaanden. Dus zijn we op zoek naar nabestaanden, anders mogen we in principe niets doen.”

 

 

 

 

Nabestaanden moeilijk te traceren
Toen het oude gedeelte vol raakte, is in 1932 het poortgebouw gebouwd en de begraafplaats verder uitgebreid. Ook in dit ‘nieuwste’ gedeelte zijn tal van graven al jarenlang niet onderhouden. De werkgroep zou ze graag opknappen, maar mogelijk zijn er nog nabestaanden. Graag komen ze daarmee in contact om toestemming te kunnen vragen. Dan kunnen ze weer verder.

Wim: “Bij de restauratie van het oude deel wisten we dat er in veel gevallen geen nabestaanden waren. Van het nieuwere deel zijn er zeer waarschijnlijk nog wel nabestaanden. Maar ze zijn moeilijk te traceren. Vind maar eens een kleinkind waarvan alleen bekend is dat hij naar Amerika is geëmigreerd.”

Kent u nabestaanden? Laat het ons weten
De werkgroep wil graag verder, zeker nu er na de storm behoorlijk wat schade is. Dus mocht u nabestaande zijn of nabestaanden kennen, neem contact op met Wim Brilleman via 06- 3093 1104 of e-mail naar heicoe.7@gmail.com.

 

Op de voorgrond een graf dat gerestaureerd is. Daarnaast eenzelfde soort graf, waaraan men nog werkt.

 

 

 

 

 

 

 

In het monumentale poortgebouw, waar voorheen de aula was, creëren de vrijwilligers een eigen plek voor opslag van materialen en een namenarchief voor familieleden. Ook heeft men een keukentje gemaakt.

Het andere gedeelte van het poortgebouw was in vroegere jaren de opbaarruimte. Tegenwoordig wordt deze ruimte gebruikt voor opslag van andere materialen.

 

De vrijwilligers die volgens henzelf werken aan één van de grotere klussen op de begraafplaats (2015).

(fotografie en tekst bij de foto’s: Harry Mulder)

 

 

 

 

 

Tekst: Agnes Folkersma

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven