Wereldkoor Diepenveen: Driekorendag bezorgt zangers kippenvel

  • Geplaatst op 21 mei 2019
wereldkoorx xxx

Afgelopen zondag 19 mei heeft dirigente Ruurdtje van den Berg voor het eerst al haar drie koren bij elkaar gebracht in een middag vol gezamenlijke zang en optredens.

Bijna vier jaar geleden startte van den Berg, wonende te Olst, een Wereldkoor in Olst en later een tweede koor in Diepenveen en één jaar geleden kwam daar het Wereldkoor in Wijhe bij. Zondagmiddag organiseerde zij voor het eerst een zangmiddag voor al haar drie koren in de grote zaal van het Buurthuis op Overkempe in Boskamp.

Nieuwe traditie
In deze zaal met prachtige akoestiek zongen de zestig koorleden van de drie koren gezamenlijk de sterren van de hemel. “Om met zoveel mensen te zingen was verbindend en hartverwarmend”, vertelt één van de Olster koorleden Heleen van Polen. “De akoestiek van de ruimte zorgde ervoor dat de koren boven zichzelf uitstegen”, noemt Henk Duinker, een van de tenoren uit Diepenveen, “maar ook de inspiratie en het glimmend enthousiasme van onze dirigente droeg daaraan bij.” De middag bezorgde dirigente van den Berg meerdere momenten van kippenvel en ontroering en ze was niet de enige. De groep besloot al snel dat deze Driekorendag een jaarlijkse traditie gaat worden.

Bassen, tenoren en sopranen gezocht
Wereldkoor Diepenveen bestaat uit 44 personen. Er wordt elke maandagavond gerepeteerd. Er is nog plek voor bassen, tenoren en sopranen. Het koor zingt a capella liederen van over de hele wereld. Dit levert een gevarieerd repertoire op, melancholisch, vrolijk of swingend.

Meer informatie is te krijgen is via koordiepenveen@gmail.com. De website is www.wereldkoordiepenveen.nl.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven