VV Diepenveen: nieuwe helden erbij…..!

  • Geplaatst op 10 maart 2020
Nieuwe-scheidsrechters

Op vrijdagavond 28 februari verzamelden zich vier nieuwe jeugdscheidsrechters Beer Beukema, Ties Huizer, Rens Overmars en Marin Philipoom namens VV Diepenveen bij de kantine van VV Diepenveen, waar ze samen met zes deelnemers van FC RDC en eentje van Helios de opleiding tot pupillen scheidsrechter zouden volgen.

Sfeerimpressie opleiding pupillen scheidsrechters

De docent, Marcel van Schalkwijk van DSV, had een leuke kennismaking bedacht door middel van het elkaar interviewen per tweetal, waarna de een de ander ging voorstellen aan de hand van drie vragen: – Wat heb je met voetbal ? – Wat zijn goede eigenschappen voor een scheidsrechter ? – Waarom heb je voor deze cursus gekozen ?
Na het bekijken van wat filmpjes gingen we in groepjes uit elkaar om ieder een deel van het ’takenpakket’ van een scheidsrechter te bespreken. Deze moesten ze vervolgens als groep weer aan de rest presenteren. Ook weer een goede les, want als scheidsrechter moet je ook je beslissing kunnen ‘verkopen’ aan de spelers.

Tussendoor kregen ze een flesje drinken en chips aangeboden van de organiserende vereniging. Tegen half 10 gingen ze moe maar voldoen naar huis, de eerste stappen op weg naar wellicht een mooie fluitcarrière waren gezet…

Lees het hele artikel hier op de site van VV Diepenveen.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven