VROOM & VROLIJK 16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden

  • Geplaatst op 20 november 2019
Poster Diepenveen

‘In Goede Handen Management’ presenteert op zondag 8 december ‘Vroom en vrolijk’, 16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden uitgevoerd door Projectkoor Festina Lente onder leiding van Dirkjan Torringa. Dit alles om 15.30 uur in de Dorpskerk, Kerkplein 4 in Diepenveen. 

Programma
Projectkoor Festina Lente neemt je vlak voor kerst mee naar de tijd van de Spaanse overheersing van de zuidelijke Nederlanden. Typisch Nederlandse kerstliederen uit de Cantiones Natalitae, getoonzet door de Vlaming Guillelmus Messaus e.a. worden afgewisseld met swingende Spaanse Villancicos, Spaanse hofmuziek geïnspireerd op volksmuziek die rond kerst gezongen en gedanst werd.

Het statige O Magnum Mysterium van Tomás Luis de Victoria en zijn daarop gebaseerde mis krijgt als tegenhanger in dit programma het avontuurlijke en humorvolle La Bomba van Mateo Flecha el Viejo. La Bomba is een zogenaamde Ensalada. Letterlijk als een soort salade worden allerlei ingrediënten uit toen populaire volksmuziek-wijsjes gemixt met Latijnse teksten. Het geheel vormt een spannend kerstverhaal waar het temperament vanaf spat. Een drietal werken van de Spanjaard Cristóbal de Morales maakt dit vrome en vrolijke concert compleet.

Over het koor
Het projectkoor Festina Lente, gevestigd in Arnhem, streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Het koor richt zich op deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt onder leiding van Dirkjan Horringa gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici. Projectkoor Festina Lente specialiseert zich in werken uit de Renaissance en Barok en maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Festina Lente voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar bijzondere werken, thematische programma’s en zelden uitgevoerde muziek. Binnen diverse projecten wordt samenwerking gezocht met andere kunstdisciplines. De combinatie van oude en hedendaagse muziek spreekt het koor aan.

Over de dirigent
Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Festina Lente. Hij is dirigent en zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Hij is vaste dirigent van een drietal koren en wordt veelvuldig gevraagd voor het leiden van projecten. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland.

De zangers en dirigent van Festina Lente verheugen zich erop om zich samen met jou onder te dompelen in de kerstsfeer van de Spaanse Nederlanden uit de 16e eeuw. Feliz Navidad!

Interesse in ‘Vroom en Vrolijk’, 16e-eeuwse kerstmuziek uit de Spaanse Nederlanden uitgevoerd door Projectkoor Festina Lente onder leiding van Dirkjan Torringa. Kom dan op zondag 8 december om 15.30 uur naar de Dorpskerk in Diepenveen.
Kaarten: € 15,00 in de voorverkoop | € 18,00 aan de kerk | € 12,50 studenten/CJP

Nadere informatie
Voor kaarten en meer informatie www.ingoedehanden.management of via 085 877 03 76

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top