Vrijwilligers welkom bij Brandweer IJsselland

  • Geplaatst op 8 november 2018
brandweer

Na succesvolle campagnes in voorgaande jaren start deze week de nieuwe wervingscampagne van Brandweer IJsselland voor vrijwillige brandweermannen  en -vrouwen.

De werving richt zich deze keer ook op vrijwilligers voor de kazerne in Diepenveen.  Voor in totaal 27 van de 35 kazernes zoekt Brandweer IJsselland mensen die zich via de brandweer in willen zetten voor de samenleving.

Aandacht winnen
De wervingscampagne duurt tot maandag 3 december. De maand november wordt optimaal benut om de aandacht te winnen van mogelijke kandidaten. Naast de regionale campagne delen meerdere brandweerposten eigen berichten via social media en organiseren zij activiteiten om een indruk te geven van de gang van zaken bij de brandweer. De brandweerposten beschikken over een goed lokaal netwerk. Daar maken we graag gebruik van voor het werven van nieuwe collega’s.

Informatiebijeenkomsten
In de laatste week van de werving is er op woensdag 28 november een informatiebijeenkomsten in Deventer. Wie interesse heeft voor deze bijeenkomst kan zich aanmelden via brandweer.nl. Hier staat ook de informatiegids waarin te lezen is wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Naast een goede lichamelijke en geestelijke conditie is het ook belangrijk om overdag beschikbaar te zijn voor inzetten.

Selectie
Na de werving start de selectieperiode met onder meer een competentieanalyse en een praktijktest. Na een eventuele aanstellingskeuring begint de introductie. Dit jaar start Brandweer IJsselland met een pilot om nieuwe collega’s alvast kennis te laten maken met de organisatie in de tijd tussen de werving en selectie en de daadwerkelijke start van de opleiding.

Direct solliciteren
Wil je nu al solliciteren? Ga dan naar het online sollicitatieformulier.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven