vrijdag 14 april: Oecumenische Vredesvesper

  • Geplaatst op 13 april 2023
Schermafbeelding 2023-04-13 om 19.10.59

Vrijdag 14 april is er weer een Oecumenische Vredesvesper. De vredesvespers worden georganiseerd door de Dorpskerk in Diepenveen en de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar. Elke maand is er zo’n vredesvesper, op een vrijdagavond. Op 14 april wordt de vesper gehouden in de Dorpskerk in Diepenveen.

Thema van de viering is: Verlangen naar leven. We horen het verhaal van de apostel Tomas, die na de gebeurtenissen op Goede Vrijdag, afstand neemt van de andere leerlingen. Het verhaal over de opstanding, daar kan hij niets mee. Verbitterd en teleurgesteld zwerft hij door de straten van Jeruzalem. Hij verlangt naar het leven, leven met Christus, maar ziet zich geconfronteerd met zijn dood. Een beeld dat ook in onze tijd maar al te herkenbaar is, zeker op die plaatsen op deze wereld waar de dood dagelijks heel dichtbij is. Maar op de zevende opstandingsdag is Tomas weer in de kring van de leerlingen. En dan wordt ook hij opgenomen in het verhaal van de Levende. Ooit de meest kritische van de leerlingen is hij nu de eerste die Jezus als zijn Heer belijdt. Vanuit de ontmoeting groeit hoop op nieuw leven…

De vredesvesper begint om 19.00 uur. Het is een eenvoudige viering: er wordt gelezen, gezongen, gebeden. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. De Cantorij van de Dorpskerk zal meezingen. Fredrik Kwakkel begeleidt de Cantorij en de samenzang op het orgel. Aan het einde van de viering is er een collecte, bestemd voor de Voedselbank Deventer.

Dorpskerk Diepenveen – H. Nicolaaskerk Schalkhaar

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven