Voorbeschouwing VV Diepenveen – VV Activia | 8 maart 2020 14.00 uur

  • Geplaatst op 6 maart 2020
PHOTO-2020-03-05-15-28-09

Diepenveen kan een belangrijke stap zetten richting handhaving.
Na een spetterend begin tegen toenmalig hekkensluiter Albatross (5-1 overwinning), weet Diepenveen al een maand lang geen resultaat te halen. Tegen Helios, Warnsveldse Boys en AZC, respectievelijk 3-1, 2-1 en 1-5, wisten de Diepenveners geen punten in de wacht te slepen. Zondag wacht voor Diepenveen het rood-wit geklede Activia.

Activia
Het rood wit geklede Activia, dat zou zijn opgericht in café Rattink op de Hoven, was oorspronkelijk opgericht voor inwoners van Steenenkamer. Later werd de club opengesteld en voegde het voetbaltalent in de regio Wilp, Twello en De Worp zich toe aan Activia.
Toen Activia in de beginjaren voor het eerst haar wedstrijden speelde moesten de voetballers zich omkleden in het bijzijn van schapen en geiten, vandaar de naam van het sportpark ‘de Schoapenweide’.
Op die Schoapenweide wist Activia dit seizoen nog maar vijf punten te behalen. Daarentegen was Activia dit seizoen in uitwedstrijden succesvoller en behaalde het buiten de deur acht punten. Dit maakt een totaal van dertien punten waarmee Activia op de 11de plek bivakkeert, één punt boven de promotie/degradatie play-off plekken. Na het kampioenschap in het seizoen 2017/2018 keerde Activia na 3 jaar afwezigheid weer terug in de 3de klasse. In het tweede jaar in 3de klasse heeft Activia dus moeite om zich echt los te maken van de onderste regionen.

Diepenveen
Diepenveen krijgt in eigen huis de ideale mogelijkheid om een grote stap te zetten richting haar doelstelling. Bij winst komt Diepenveen, met een beetje geluk, namelijk twaalf punten boven de onderste drie te staan. En zet het een hele belangrijke stap richting handhaving in de 3de klasse. Daarnaast blijft Diepenveen aansluiting houden in de strijd om de 6de plek. Met daarin Warnsveldse Boys en KCVO als uitdagers, en Turkse Kracht als gevaarlijke outsider. Zij hebben nog drie wedstrijd in te halen. Voor Diepenveen is het dus zaak om haar 3de thuiswedstrijd van 2020 om te zetten in een winstpartij, en een belangrijke stap te zetten richting haar doelstelling: Handhaving.

Een roodgeel verleden
Diepenveen speelt zondag dus een belangrijke pot tegen Activia. Activia heeft een hevige link heeft met Go Ahead Eagles. Onder meer Jan Groeneweg, Jo Körver en Toine Rorije stonden als oud-Eagles al als trainer aan het roer bij Activia. En Jan Michels en zelfs oud-bondscoach Bert van Marwijk waren in hun jeugd al speler van Activia. Ook dit jaar staat Activia onder leiding van een hoofdtrainer die in zijn verleden de kleuren van juweel droeg. Resit Schuurman is op dit moment de hooftrainer van Activia.

Zondag 14:00 wordt er afgetrapt, sportcomplex De Zunnebargh

Mathijs Bolink

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top