Voorbeschouwing: Sportclub Brummen – VV Diepenveen 24 november 2019 14:00 uur

35ce4506-f70f-41d0-b863-bc40b3c265dc

Het 1ste elftal van Diepenveen neemt het, na een voetbalvrij weekeind, op tegen Sportclub Brummen. De ploeg van Martin Dollenkamp gaat op zoek naar een eerherstel. Na 3 wedstrijden zonder een 3 punter zal de spelersgroep honger hebben naar een overwinning.
In de zoektocht naar die overwinning zal het vlaggenschip van de Diepenveense voetbaltak af moeten rekenen met de ploeg van Mark Horsman. Laatstgenoemde ploeg kende een moeizame start. Brummen verloor de eerste drie wedstrijden, kreeg 10 doelpunten tegen en stond na 3 speelrondes op de laatste plaats. Inmiddels is de vorm van de ploeg, spelend in geel-blauw, aardig omgedraaid. Sportclub Brummen zette namelijk een ongeslagen reeks neer van 5 wedstrijden, 2 winstpartijen en 3 gelijke spelen, waaronder een knappe 2-2 afgelopen weekeind tegen “de nummer drie” Overwetering. De ploeg staat daarom ook precies in het midden van de ranglijst op de 7de plek.

De 3de klasse kent een stand waarin 9 ploegen elkaar kort op de hielen zitten. Vanaf plek 6 telt Robur et Velocitas 10 punten. Op plek 7 vinden we tegenstander Sportclub Brummen met 9 punten evenals KCVO, wat op plek 8 staat door middel van een minder doelsaldo. Dan volgt het tweetal Vaassen en Diepenveen met 8 punten uit 8 duels. Een puntje daaronder volgt Colmschate met 7 punt, daaropvolgend hekkensluiters Activia, Turkse Kracht en Albatross, allen met 6 punten.

Midweeks speelde de ploeg van Dollenkamp een oefenwedstrijd uit tegen 4de klasser Klarenbeek. Trainer Dollenkamp nam voor deze wedstrijd drie aankomende talenten uit de 019-1 mee. Sam de Groot, Nick Smeenk en Markus Tervelde mochten, in deze oefenpot, hun opwachting maken in het 1ste elftal van Diepenveen.

Diepenveen zit in een belangrijke fase van de competitie waarin het 4 wedstrijden achter elkaar tegen de concurrentie speelt. De wedstrijden tegen KCVO (4-0 nederlaag) en Colmschate ’33 (2-2 gelijkspel) werden nog niet omgezet in zogenaamde “6 punten”. De komende twee wedstrijden zijn noodzakelijk in het behouden van afstand met de drie hekkensluiters. Zondag wacht Brummen uit, volgende week SV Vaassen thuis. Genoeg om voor te spelen.

Aanvang 14:00 uur op Sportpark de Hazenberg te Brummen

Mathijs Bolink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven