Voorbeschouwing inhaalwedstrijd Diepenveen-AZC – 1 maart 2020 14:00 uur De Zunnebargh

Naamloos

Diepenveen – AZC werd eerder dit seizoen afgelast omdat storm Ciara over het land raasde. De KNVB bepaalde 1 maart als datum om de wedstrijd in te halen. Diepenveen trotseert, na een week zonder competitie, de wind in eigen huis.

AZC
AZC degradeerde afgelopen jaar na vier jaar trouwe dienst uit de tweede klasse. De eerste nacompetitie wedstrijd tegen VDZ uit Arnhem werd de Gelderlanders fataal. Er werd in eigen huis met 1-0 verloren en het doek viel voor AZC onder leiding van Tom Polman. Met diezelfde Polman als oefenmeester weet AZC aardig in de schaduw van koploper SV Epe te blijven. Twee weken geleden kregen de Zutphenaren de kans om het gat met koploper SV Epe tot drie punten te krijgen. SV Epe had echter geen boodschap aan die kans. In eigen huis werd AZC met 1-5 afgedroogd en werd het gat juist vergroot naar negen punten. Daarnaast zakte AZC ook nog een plek en staat het nu op een 3de plek. Overwetering wist wel te winnen en komt daarmee met een puntenaantal van 30 uit 15 wedstrijden, een punt meer dan AZC.
AZC zal dus honger hebben om zich in de wedstrijd tegen  promovendus Diepenveen te herpakken.

Diepenveen
Over die promovendus uit Diepenveen gesproken…
Zij hebben nog wel een appeltje te schillen met de ploeg uit Zutphen. In de uitwedstrijd werd het 3-2 voor AZC. Diepenveen had in die wedstrijd recht op meer, maar vergat zichzelf te belonen. Diepenveen speelde in verband met het inhaalweekend twee oefenwedstrijden. Tegen 4de klasser Heeten werd er 1-5 gewonnen, en tegen zaterdag 3de klasse Hellendoorn werd er met 4-3 verloren. Een prima voorbereiding op de wedstrijd tegen de Zutphenaren. Diepenveen bivakkeert op dit moment op een gedeelde 6de plek met Robur et Velocitas en KCVO Vaassen, allen 19 punten. Van die drie ploegen heeft Robur et Velocitas het beste doelsaldo, gevolgd door KCVO en Diepenveen. Daarentegen heeft Diepenveen een wedstrijd meer gespeeld dan KCVO en Robur en kunnen beide ploegen dus drie punten uitlopen.

De wedstrijd begint om 14:00 op sportpark ‘De Zunnebargh’.

Mathijs Bolink

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven