Voorbeschouwing Helios – Diepenveen: Diepenveen op zoek naar revanche tegen Helios

DSC_0341

Helios staat in de Griekse mythologie bekend als de zonnegod, maar in Deventer en omstreken kennen wij hen beter als een gewaardeerde voetbalvereniging. Met een eerste elftal wat zich al jaren sterk houdt in de 2de en 3de klasse, een meidentak en een grote maatschappelijke rol in de buurt.

Ook dit jaar laten de ‘blauwen’ van zich horen. Onder leiding van Harry ‘de schuiver’ Decheiver bekleden ze een 4de plek in de 3de klasse b. Na een sterke eerste periode van acht wedstrijden waarin negentien punten werden behaald, loopt het in de tweede periode wat minder gesmeerd. In de eerste vijf wedstrijden van de 2de periode werden er zes punten gehaald. Daar geeft Harry Decheiver een duidelijke verklaring voor: “We hebben inderdaad een mindere periode gehad rond de winterstop. Veel ploegen zijn aan elkaar gewend geraakt, waardoor er veel ploegen van elkaar kunnen winnen.” Van al die ploegen is volgens Decheiver, Epe de uitzondering. “Dit team oogt erg stabiel.”

Diepenveen zal voor de wedstrijd nog wel even terug denken aan de thuiswedstrijd tegen Helios. De ploeg van Martin Dollenkamp kreeg toen een flinke oorwassing (1-7 verlies) als ontgroening in de 3de klasse b. Vijf maanden later kent Diepenveen een ongeslagen reeks van zes wedstrijden en speelde het gelijk tegen lijstaanvoerder SV Epe. Is het voor Diepenveen dan niet een gekke wedstrijd? En hebben zij honger om te laten zien hoe ze als team zijn gegroeid? Trainer Dollenkamp kijkt er nuchter tegenaan: “Het is voor ons geen gekke wedstrijd. Tuurlijk willen wij het beter doen en meer laten zien. En ja, we hebben ook wel wat recht te zetten. Elke wedstrijd willen we laten zien dat we verder zijn. En daar kunnen we zondag weer voor gaan.”

Zondag speelt het treffen zich af op sportpark Colmschate-Zuid. Om 14:00 uur zal scheidsrechter Wesselink fluiten voor het begin van de wedstrijd. Succes mannen!

Sportieve groet,
Mathijs Bolink

 

 

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven