Voedselbank zoekt vrijwilligers voor inzamelactie in AH Diepenveen

  • Geplaatst op 29 november 2018
Voedselbank

De voedselbank Deventer & regio zoekt volwassen vrijwilligers die als begeleiders en uitvoerders kunnen meehelpen bij de voedsel-inzamelingsactie op 14 en 15 december 2018 in Diepenveen.  

In het 3e weekeinde van december wordt dit jaar weer in supermarkten in heel Overijssel voedsel ingezameld voor de voedselbank. In Deventer betreft het 12 supermarkten. Dit jaar doet de AH-supermarkt in Diepenveen voor het eerst mee. De actie vindt in Diepenveen plaats op vrijdagmiddag 14 en zaterdag 15 december.

Aan klanten van de supermarkt wordt gevraagd of zij aan de hand van een te verstrekken boodschappenbriefje ook producten voor de voedselbank willen kopen. Het betreft vooral lang-houdbare kruidenierswaren (bijv. pasta, rijst e.d.) die de voedselbanken niet via reguliere voedselstromen verkrijgen. Immers, de houdbaarheidsdata zijn zo ruim dat verkoop in de winkel altijd doorgaat.

De actie is steeds uitermate succesvol gebleken. Zo heeft de voedselbank Deventer vorig jaar op deze wijze 80 kratten aan voedsel verkregen, waarvan vrijwel het hele jaar gebruik is gemaakt bij het vullen van de voedselpakketten.

Vrijwilligers gevraagd

Dit jaar hebben 70 scholieren van klas 3 van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer zich opgegeven om in ploegen afwisselend in een supermarkt aanwezig te zijn. Zij doen dat in het kader van de Maatschappelijke Stage. Daarnaast vragen we jongeren van verenigingen zoals sportclubs en de scouting om mee te werken. In elke supermarkt werkt een ploeg van een viertal jongeren. Bij de ingang wordt aan klanten van de winkel gevraagd om iets extra’s te kopen voor de voedselbank. Achter de kassa wordt wat mensen als gift hebben gekocht ingezameld.

Voor deze teams van jongeren zoeken we circa 60 volwassen begeleiders en soms ook mede-uitvoerders. Het liefst willen we steeds per team van jongeren één volwassene erbij hebben.

We werken in de volgende ploegen:

* Vrijdag 14 december 16-20 uur

* Zaterdag 15 december ochtendploeg 8-12 uur

* Zaterdag 15 december middagploeg 12 – 16 uur

* Zaterdag 15 december avondploeg 16-20 uur

De jongeren ontvangen vooraf een training, waarbij ze op de voedselbank informatie krijgen over wat je in de supermarkt moet doen (hoe spreek je mensen aan? hoe bedank je?). Ze krijgen dan ook achtergrondinformatie over hoe de voedselbank werkt en met welk inkomen (heel laag) je een voedselpakker kunt krijgen.

Lijkt het u leuk om met een 3 tot 4 jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar samen te werken en de voedselbank te helpen? Geef u dan op als begeleider voor één of meerdere ploegen. Vooraf krijgt u schriftelijke informatie en nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op de voedselbank aan de Harderwijkerstraat 21.

Doe mee! Help ons!

U kunt u opgeven via vrijwilliger@voedselbankdeventer.nl. Vermeld dan svp uw naam, adres, mail, telefoonnummer en op welk dagdeel of dagdelen u een team zou willen begeleiden.

Voor vragen kunt u mailen naar Jan de Kleuver  J.dekleuver@voedselbankdeventer.nl of hem bellen via 06-5359 4625.

Bij voorbaat dank namens Voedselbank Deventer

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top