Vlag uit op 27 april en 4 en 5 mei

  • Geplaatst op 24 april 2020
vlag

27 april
In deze corona tijd  mag de vlag uit op 27 april (Koningsdag / Nationaal gevoel / wij ondergaan het met zijn allen).

4 mei vlag halfstok
Op 4 mei waarbij we niet alléén denken aan alle gevallenen– burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, maar ook aan allen die zijn overleden als gevolg van het virus.
We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.
Dat doen we door naar de aangepaste Nationale Herdenking te kijken die zowel op televisie als online wordt uitgezonden, om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht te nemen en de vlag de gehele dag halfstok te hangen.

5 mei
Niet alleen om onze bevrijding te vieren maar ook als bemoediging en dank voor allen die direct en indirect werkzaam zijn in een cruciale beroepen of in vitale processen.

75 jaar vrijheid
In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

 

Bemoediging.
In Diepenveen hebben we een mooi beeld van bemoediging

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven