Vier Salland met ons mee!      

  • Geplaatst op 5 oktober 2018
Beeld_HoftheaterProgramma

Leer een ander Salland kennen. Onder die noemer viert de werkgroep die al tien jaar lang succesvolle introductiecursussen over Salland organiseert haar eigen jubileum. Plaats van handeling: het Hoftheater. Op zondag 14 oktober laten tal van sprekers hun licht schijnen over de identiteit en de toekomst van Salland.

Bestaat dé Sallander wel? En zit er wel toekomst in Salland? In een veelzijdig en prikkelend programma staan deze vragen centraal. Daarnaast is er veel ruimte voor muziek en gezelligheid. Een Sallander houdt immers van feestjes.

Op het programma staan onder meer deze onderdelen:

  • Aan de keukentafel schuiven drie “nieuwe” Sallanders aan: theatermaker Jolmer Versteeg (bekend van Operatie IJssellinie), duurzame bouwer Janou Klanke en Bandar Abudmoula, kleermaker in Olst. Hoe kijken deze “buitenstaanders” aan tegen Salland? Wat vinden zij nou typisch Sallands?
  • Heeft religie nog een toekomst in Salland? Met Greta de Wit van het Jongerenklooster Nieuw Sion in Diepenveen (Greta de Wit).
  • Nieuwsflitsen over Verslingerd aan Salland, Energie coöperatie Heeten en Doorpakken Salland.
  • Burgemeesters Ton Strien (Olst-Wijhe) en Martijn Dadema (Raalte) geven samen hun visie op de toekomst van Salland aan de hand van prikkelende stellingen.
  • Het Sallandse landschap en de landbouw van morgen staan centraal in een bijdrage van Rick Huis in ’t Veld, boer, ontwerper en winnaar van Brood en Spelen.
  • Özkan Akyol duikt in de zin en onzin van identiteit.

Presentator is Bart de Haan, Sallander in hart en nieren. Er is een Sallandse kwis, Sallandse muziek van Muppet Stuff, Sallandse drankjes en een culinaire primeur: de lancering van een Sallands hapje. De hele zaal mag voorproeven.

Voor wie is het? Voor iedereen die is geïnteresseerd is in Salland!

Tijd:
13.00 uur                    zaal open
13.30 uur                    aanvang programma
17.00 uur                    einde programma en nazit
Kosten:                    15 euro per persoon incl. consumptie/Sallands hapje.
Reserveren:           Via www.hoftheater.nl
Locatie:                    Hoftheater Raalte

Over de cursus ‘Leer mij Salland kennen:

Tien uitverkochte edities. 6 avonden met aansprekende Sallandse onderwerpen, zoals geschiedenis, archeologie, landgoederen, streektaal en kunst. Elke avond een andere locatie en een bus-excursie door het Sallandse landschap. De 11e editie gaat in het voorjaar van 2019 weer van start. Interesse? Stuur een berichtje naar info@ijssellandschap.nl

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven