‘Vertellen met Kunst’, een expositie van werken gemaakt door Fred Bruce

  • Geplaatst op 7 juni 2019
DSC01256 a x

In een voormalig woondesign winkelpand (Carlos in huis) in de Smedenstraat 66-68 te Deventer wordt in de maand juni een expositie gehouden van beelden, schilderijen en gedichten van de Diepenveense kunstenaar Fred Bruce.

Geboren in Hengelo (O) en zijn tienertijd doorgebracht in de zestiger jaren in Diepenveen, is na diverse omzwervingen in 2014 de woonlocatie in Diepenveen weer teruggevonden en wel op de locatie van het ouderlijk huis aan de Brinkerinckbaan.

Kleuren van het leven
Naarmate je ouder wordt en je lichaam vergrijst, stapelen de kleuren van het leven. Dit is ook waar het om draait in de expositie. Fred noemt zich daarbij een nieuwsgierige autodidact.
Van kinds af aan begonnen met tekenen, natekenen en boetseren werd een basis gelegd voor een levenslange ontdekkingsreis van kijken, voelen en weergeven. Daarbij heeft de technische achtergrond als bouwkundige bijgedragen in het zoeken en vinden van expressietechnieken.

Vertellen met verf
Het schilderwerk is te verdelen in diverse thema’s, die in de loop der jaren een opvolgende inspiratiebron zijn geweest. De toegepaste technieken variëren van olieverf naar oliepastel naar acrylverf. Een grove verdeling van de thema’s betreft
– Ontwikkeling door kijken naar schilderijen
– Reisindrukken
– Kledingdraperingen
– Figuren, portretten
– Landschappen en ijs
– Emoties

Tastbaar vertellen
Bij de zoektocht naar expressie is de overgang van tweedimensionaal naar driedimensionaal beeldend weergeven ingevuld met behulp van klei, boetseerwas, gips, natuursteen, gietsteen, brons en hout. De gemaakte beelden zijn veelal gebaseerd op menselijke vormen en abstraherende vormthema’s.

Vertellen met woorden
Het uiting geven van gevoelens, ervaringen en indrukken in een vrije dichtvorm vormt een aanvulling en soms een combinatie met de andere kunstvormen. Ook wordt hierbij af en toe gewerkt met fotografie.

Gevoelsmens
Het geheel geeft een totaalbeeld van een introvert gevoelsmens, die op deze wijze ontspanning vindt en kan uiten wat hem raakt en wat hij beleefd heeft. Een ieder wordt uitgenodigd voor een bezoek, want Kunst Kijken kost niets! (Kopen kan tegen een redelijk bod.)


Tekst en foto’s: Fred Bruce

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven