Verslag van de turnwedstrijd in Nijverdal op 8 maart

  • Geplaatst op 13 maart 2020
uitge

Zaterdag 8 maart jl. begon de dag vroeg voor de eerste groep meiden van de DSC turnselectie uit Diepenveen. Om 8.15 uur moesten zij aanwezig zijn in de sporthal in Nijverdal. Vol spanning, haren strak in de vlecht, turnpakje aan en klaar voor hun eerste “echte” wedstrijd op de toestellen.

De jongste turnsters
De zes jongste turnsters begonnen onder begeleiding van Jan Hiemstra, Kaylee van der Berg en Tirza Monincx aan de eerste ronde in baan 1 op de lange mat. Roos mocht beginnen, en turnde een mooie oefening. Alle onderdelen voerde ze netjes uit evenals de andere meiden die de oefening zonder foutjes turnden. Zo was de kop er af, en de grootste spanning weg. Na de lange mat volgde de spong en in de derde ronde de spanbrug. Buikdraai en borstwaartsom werden zonder problemen gemaakt.
Het laatste onderdeel, de balk, was voor veel meiden de moeilijkste. Echter grote complimenten voor de meiden. Allemaal bleven ze op de balk staan en behaalden zelfs 2 meisjes een gedeelde eerste plaats op dit onderdeel.

In de tussentijd, turnde Bibi onder begeleiding van Carin Hattink, op baan 2 dezelfde toestellen maar op een hoger niveau. Ook zij turnde een hele goede wedstrijd.

Geen podiumplaats, wel plaatsing voor finale
Nu begon het wachten en ging de jury aan de slag met de punten. En dan ineens is het zover: de uitslag. In de categorie instap, was er plaats voor 10 meiden die zich rechtstreeks plaatsen voor de finale wedstrijd op 9 mei. Helaas geen podiumplaats voor DSC maar wel 4 meiden die zich direct geplaatst hebben voor de finale. Ook Bibi heeft zich geplaatst voor de finales in de categorie jeugd 1. De andere 2 meiden gaan binnenkort hun uiterste best doen om zich in de herkansing alsnog te kunnen plaatsen!

Turnselectie-groot
Om 11.00 uur waren de 4 meisjes van onze turnselectie-groot aan de beurt. Ook al hadden ze al enige wedstrijdervaring opgedaan; de zenuwen en spanning waren er niet minder om.
Met gespannen gezichten en een geconcentreerde blik begonnen ze na een korte warming-up aan de onderdelen. Ze moesten dezelfde onderdelen uitvoeren als de eerste groep, alleen met een grotere moeilijkheidsgraad. Als eerste lieten ze een strakke oefening op de lange mat zien, waarna de oefening op de spanbrug en de sprong volgden en als laatste onderdeel de balk.
Nadat de jury alle punten had opgeteld volgde de prijsuitreiking. Naast Linde die de tweede prijs behaalde en vol trots haar medaille in ontvangst nam plaatsten nog 2 van de 4 meisjes zich voor de finalewedstrijd.

Herkansing
Binnenkort is er een herkansing waarin ook de meiden die nu helaas geblesseerd waren mee kunnen doen om zich alsnog te plaatsen. Ze zullen dan naast hun ouders zeker aangemoedigd worden door hun teamgenootjes!!

Turnselectie-klein
Om 14.00 uur waren Esmee, Dide en Tara van de DSC turnselectie-klein aan de beurt. Ook zij waren vol van de spanning, maar ook van enthousiasme. Zeker gezien de goede resultaten van de voorgaande groepen.
Na het inturnen konden ook zij aan hun oefeningen beginnen. Eerst de sprong, daarna brug met ongelijke leggers, balk en als laatste de lange mat. Alle oefeningen gingen heel voorspoedig.

Prijsuitreiking
Wachten totdat de jury alle punten bij elkaar heeft geteld blijft altijd spannend. Bij de prijsuitreiking bleek dat onze DSC meisjes in deze categorie helaas geen medailles hebben behaald. Wel heeft Dide zich heel knap direct geplaatst voor de finale op 9 mei en mogen Esmee en Tara het nog een keer proberen op de herkansing op 28 maart as.

Al met al een hele spannende dag met af en toe een traantje maar bovenal was het een hele leuke dag en zijn  de meiden weer een hele ervaring rijker.

Nu op naar de herkansing op 28 maart. Dat het weer een mooie dag mag worden.

Jan, Karin, Kaylee en Tirza super bedankt voor jullie enorme support

 

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven