Verkiezingsuitslag Diepenveense kandidaten

  • Geplaatst op 23 maart 2018
raadzaal gemeentehuis

In de gemeente Deventer heeft woensdag 56,3 procent van de stemgerechtigden gestemd. Op de 51 stembureaus werden 43.893 stemmen uitgebracht.

Diepenveen
De Diepenveense kandidaten hebben het volgende aantal stemmen gekregen:

[table id=1 /]

Dit betekent dat dorpsgenoten Tjeerd van der Meulen en Erik Smeenk zitting zullen nemen in de gemeenteraad. De zetelverdeling in de raad is geworden: Gemeentebelang 7, PvdA 6, VVD 6, GroenLinks 5, D66 4, Deventer belang 3, CDA 2, ChristenUnie 1, Deventer Nu 1, DENK 1, Deventer Sociaal 1.

GroenLinks
Tjeerd van der Meulen heeft, in een korte telefonische reactie, namens GroenLinks als speerpunt voor de dorpen die binnen de gemeente Deventer vallen, het behoud van de groenstructuur voor ogen. De groene grens betekent volgens hem dat de bebouwing niet moet uitbreiden in het groen; zoek liever ruimte in de stad die beter te benutten is, in plaats van groen opofferen.

Gemeentebelang
Erik Smeenk steekt zijn nek uit om de Diepenveense belangen op de kaart te krijgen en te houden. Hij heeft zelf een agrarische achtergrond en heeft veel interesse in het landschap, is goed bekend met openbaar groen en herbestemming van agrarisch gebied. Zijn partij is niet de enige die zich eerder zal inzetten voor inbreiding en renovatie in de stad dan voor uitbreiding in het groene grondgebied van Deventer.

Debat
Vanavond vindt vanaf 20.00 uur een openbaar duidingsdebat plaats in de raadzaal van het stadhuis. Wat de uitslag betekent voor de diverse partijen, zal onderwerp van het verkennende gesprek zijn – niet alleen voor de winnaars, maar ook voor de verliezers. Dit debat is te volgen via een livestream.

Tekst Marianne Lahr

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven