Verbetering van de leefbaarheid, het stimuleren van sociale contacten en het organiseren van informele hulp samen met WijDeventer

  • Geplaatst op 26 september 2020
WD-1

Samen zijn WijDeventer. Met elkaar maken we van onze dorpen en de stad een prettige plek om te leven. Als bewoner weet je vaak het beste wat er in Diepenveen nodig is. Om bewoners daarvoor in hun kracht te zetten, is er WijDeventer.


Wat is WijDeventer?
WijDeventer is een manier van werken van opbouwwerkers en wijkmanagers waarbij iedere bewoner samen met buurtgenoten iets kan organiseren waardoor het leven in je straat, buurt of dorp prettiger wordt. Het kan bijvoorbeeld gaan om een activiteit, een fysieke verbetering of een burendienst. Enkele succesvolle voorbeelden zijn het opzetten van een seniorencafé, het opknappen van een plantsoen of het organiseren van een leuke jongerenactiviteit. Je kan worden ondersteund door een wijkteam: een groep van buurtbewoners, de opbouwwerker en de wijkmanager. Zij helpen je met hun netwerk, kennis van wet- en regelgeving en soms met een stukje financiën.

Heeft u een idee of wil u ergens bij helpen?
Wellicht heb je een idee voor je straat of het dorp Diepenveen, waarmee je graag aan de slag gaat. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet gelijk een idee hebt, maar anderen wel graag ergens bij helpt. Tussen 26 september en 26 oktober ontvang je per post de WijDeventer-kaart. Hierop kun je jouw idee of jouw aanbod voor hulp invullen. De kaart kun je gratis terugsturen en dan neemt de wijkmanager en/of de opbouwwerker zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie
Meer informatie vind je op www.wijdeventer.nl. Je kunt ons ook volgen op Instagram (@wijdeventer) en Facebook (www.facebook.com/samenzijnwijdeventer), zo blijf je op de hoogte van nieuws van WijDeventer en allerlei mooie en nieuwe initiatieven.

 

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven