Velt-ecotuindag zaterdag 2 juni 2018

  • Geplaatst op 29 mei 2018
diepenveen_wechelerweg.jpg

Op 2 juni zijn twee VELT-tuinen in Diepenveen gratis te bezoeken. VELT, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren met 17.000 leden in België en Nederland,  is de vereniging voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin en/of in de keuken. (http://www.velt.nu/ecotuindagen).

De twee tuinen die je in Diepenveen kunt bezoeken, zijn:

Inke Mensink en Jan Weggemans

Wechelerweg 27, 7431PD 
Open: zaterdag 2 juni,  10- 17 uur

De tuin ligt rondom een woonhuis aan de zuidoostkant van Diepenveen. Het is een biologisch beheerde, gemengde tuin van 600 m2 rondom een woonhuis, met vaste en wilde planten. De tuin wordt verder ontwikkeld tot eetbare siertuin, waar eetbare groenten, bloemen en fruit naast elkaar bestaan in een diervriendelijke omgeving (hagen en kleine bomen voor insecten en vogels). In een kweekkas groeien tomaten en komkommers. De tuin kent een grote variatie in groenten en (klein)fruit. Er is een natuurlijke vijver en duurzaam waterbeheer (regenwaterafkoppeling).

 

Kwekerij Het Nieuwe Veld

Boxbergerweg 46, 7431 PN Diepenveen
Open op: zaterdag 2 juni,  10 – 17 u

Het Nieuwe Veld is een biologische vaste plantenkwekerij, imkerij en zorgkwekerij. De kwekerij is 7500 m2 groot en heeft een theetuin, tuinwinkel en klein bijenmuseum.

Het assortiment bestaat uit stevige vaste planten die niet alleen een sierwaarde hebben, maar die ook aantrekkelijk zijn voor insecten.

Samen met Groei en Bloei is een voorbeeldtuin van Groei en Bloei in ontwikkeling. De tuin is een combinatie van bloemen en groenten.

Meer informatie: http://www.velt.nu/ecotuindagen

Ook in de buurt te bezichtigen:

Gemeenteschool, Oerdijk 186, 7431 RC Lettele

Open: zaterdag 2 juni, 10-17 uur

 

Lindes Hofje, Boskamp 10, 8121 CX Olst

Open: zaterdag 2 juni 10-17 uur en zondag 3 juni

10-17 uur

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top