Vechtdal Agro Velddag – 19 juli 2023

  • Geplaatst op 8 juli 2023
pb230007 Vechtdal Agro Velddag

Stimuland is een onafhankelijke stichting en maakt zich sterk voor een vitaal platteland. Dat doen ze door beleid en praktijk bij elkaar te brengen. Als Stimuland erbij betrokken is, krijg je zaken in beweging.

De agrarische sector is volop in beweging en ook in het Vechtdal zien we steeds meer mogelijkheden die perspectief bieden voor de hele agrofoodketen. Om (toekomstige) Diepenveense boeren, erfbetreders, beleidsmakers en andere belangstellenden kennis te laten maken met voorbeelden van nieuwe landbouwvormen, teelten en technieken, wordt op woensdag 19 juli 2023 de Vechtdal Agro Velddag georganiseerd. Bezoekers zijn van 15.00 tot 21.30 uur van harte welkom bij Proeftuin De Krim – Regeneratieve Landbouw, Parallelweg 18 in De Krim.

Informatie over actuele thema’s
Diverse ondernemers en organisaties waaronder Louis Bolk Instituut – WUR – Pure Graze – Agrifirm – waterschap Vechtstromen en Vitaland bieden informatie over onder andere eiwitteelt – regeneratieve landbouw – duurzaam waterbeheer – kruidenrijk grasland en biobased. Verder zijn er rondleidingen langs verschillende percelen en zijn er diverse machines waaronder een cameragestuurde schoffelmachine en een directzaaimachine. Proefkamer Het Reestdal verrast bezoekers met lekkere hapjes gemaakt van onder andere veldbonen en Vechtdal Boert Bewust serveert heerlijke Vechtdalsmoothies

Kom langs en laat je informeren
Martijn Breukelman, wethouder van de gemeente Hardenberg, zal de Velddag openen samen met gastheer Roland Velema van Proeftuin De Krim. Daarna kunnen bezoekers zich doorlopend laten informeren en inspireren. De toegang is gratis. Wel wordt aanmelding vooraf gewaardeerd, voor een goede voorbereiding. Neem hiervoor contact op met Stimulander Diane Stap, via 06-83 52 51 16 of dstap@stimuland.nl.

De Vechtdal Agro Velddag wordt georganiseerd door Stimuland, in samenwerking met provincie Overijssel, Natuur voor elkaar, gemeente Hardenberg, waterschap Vechtstromen en Proeftuin De Krim.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven