Tutorlezen op basisschool de Zonnewijzer in Diepenveen

tutorlezen x

Van de Jeugdredactie.
Tekst: Eva Schoemakers, basisschool de Zonnewijzer

Ongeveer 2 of 3 weken geleden zijn een paar kinderen uit groep 7 van basisschool de Zonnewijzer gestart met tutorlezen. Eerst moest groep 8 het doen, maar omdat zij veel bezig waren met het kamp en de musical ging groep 7 het overnemen.

Natuurlijk vonden kinderen het leuk om dat te doen, dus lang zoeken hoefden de juffen en meesters niet. De kinderen die het niet wilden, gingen gewoon stillezen in hun klas.
Tutorlezen is dat kinderen van de bovenbouw kinderen van groep 2 tot en met 5 helpen met lezen, omdat zij het een beetje moeilijk vinden. Daarvoor moeten ze wel naar locatie Noord.

Jongere kinderen helpen
Toen we ermee begonnen, kregen we eerst uitleg van groep 8 (die waren er immers mee begonnen), hoe we het moesten doen en welk kindje je had. Toen moesten we eerst even gaan zitten en kregen we een laptop waarop je het moest klaarzetten. Tijdens de tutorles ging het kind dat je hielp de lessen maken met jouw hulp. Dat was heel leuk om te doen. Toen het klaar was gingen groepen 7 en 8 weer naar de andere locatie met een leerkracht (dit verschilt per keer), hierna ging iedereen weer verder met de gewone lessen op het lesprogramma.

Hulp van Juf Liesbeth
Het tutorlezen word gehouden door juf Liesbeth uit groep 2, zij geeft ons de instructies die moeten worden gegeven en helpt ons, dat vind ik fijn.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top