Tim Brandwagt uit Diepenveen wint zijn 1e senioren fullcontact karate partij op Katsu Karate gala

image
Zaterdag 23 november vocht de net 18 jaar geworden karateka Tim Brandwagt uit Diepenveen zijn eerste wedstrijd in de seniorenklasse over 3 ronden op het jaarlijks gehouden Katsu fullcontact Karate gala in het Groningse Winsum.
Na eerder in de jeugd partijen te hebben gedraaid, was het nu vanwege zijn jongvolwassen leeftijd verplicht te vechten bij de senioren. Verschil met jeugdklasse is dat er bij de senioren geen bescherming wordt gedragen, met uitzondering van gebit en kruisbescherming welke verplicht zijn. Ook vechten senioren meer ronden en duren deze langer dan bij de jeugd.
De 18-jarige Tim kwam uit tegen een ervaren in Nederland wonende en trainende Rus van 23 jaar oud. Het werd voor beide vechters een zware partij. De eerste ronde ging gelijk op en in de tweede ronde begon Tim steeds beter te draaien en kreeg overwicht op zijn tegenstander. In derde en laatste ronde vocht Tim alle schroom van zich af en wist halverwege deze ronde, door een perfect geplaatste hoge trap op tegenstanders hoofd, hem tot opgave te dwingen. Verdiende winnaar Tim Brandwagt!
Tim beoefent de Ashihara Karate stijl en traint in de Deventer school “Ashihara Holland” onder leiding van leraar Shihan Harry Gorter 7e dan Ashihara Karate. De “Ashihara Holland” school maakt deel uit van de overkoepelende wereldorganisatie AKWIU.
Foto: Tina Lantink
Tekst: Harry Gorter

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top