Tiende lentefair in de Diepenveense pastorietuin

  • Geplaatst op 22 mei 2019
18527857_1406233719439574_6329092643564410857_n x

Donderdag 30 mei, op Hemelvaartsdag, is er voor de tiende keer een lentefair in de pastorietuin in Diepenveen.

Inmiddels is het een mooie traditie geworden, die lentefair in de historische pastorietuin op Hemelvaartsdag. Om 11.00 uur gaan de tuinhekken open en kunt u in de rustieke tuin van de dominee genieten van het groen, de bomen, de vele kramen en natuurlijk het terras met heerlijke koffie/thee en een stuk eigengebakken (wedstrijd)taart.

 

Ambachtelijke, groene producten
De kraamhouders passen goed in de sfeer van de lentefair. De producten zijn ambachtelijk, ‘groen’, gericht op de tuin, de natuur of duurzaamheid. Plaatselijke ondernemers als Zorgkwekerij ’t Nieuwe Veld en Tuingoed Diepenveen zijn van de partij, maar er zijn ook producten van wat verder weg, zoals geitenkaas, aardbeien, jam en honing. Verschillende verenigingen presenteren zich – Duurzaam Diepenveen, Groei & Bloei, Imkervereniging Deventer, Bijenlint Deventer en de Bomenstichting. Er is ook ambachtelijk werk (in uitvoering), zoals weven, spinnen, koperslaan, vilt bewerken, wol kaarden. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: zaken als vlierbessenjam, gebak, limoncello, chutneys, zuurdesembrood, gebak én boerenijs. Muziekgroep de Tarantella verhoogt de sfeer met middeleeuwse muziek.

Taartenwedstrijd
Er is een taartenwedstrijd! De ingebrachte taarten worden beoordeeld op hun smaak en uiterlijk. Taarten kunnen ingeleverd worden tussen 9.00 en 10.00 uur in de Notenhof (Dorpsstraat 55a). Ook taarten die niet aan de wedstrijd meedoen zijn van harte welkom! Die kunnen de hele dag ingeleverd worden; samen met de wedstrijdtaarten worden ze dan op het terras geserveerd met een heerlijk kopje koffie/thee.

Deventer Schaapskudde
In de historische kerk zijn wevers van ’t Weverke en spinners van de Deventer Schaapskudde bezig om hun ambachtelijke kunsten te vertonen.

De lentefair is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Adres: Kerkplein 5 in Diepenveen.
Meer informatie: www.lentefairdiepenveen.nl. De toegang is gratis. Opbrengsten van de fair zijn volledig bestemd voor de instandhouding van de historische plek: tuin en kerkplein. U bent van harte welkom!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven