Succesvolle rolski en cross-skate toertocht in de stedendriehoek

  • Geplaatst op 12 oktober 2020
IMG_1557 x

Jaarlijks organiseert DSC Nordic Sports de Salland Marathon, een toer waaraan skaters en rolskiërs uit heel Nederland kunnen meedoen.  Het bestuur heeft gewikt en gewogen en besloten om een corona-verantwoorde variant te organiseren, de Steden Driehoek Toer.

Afgelopen zondag vertrok een gemengd veld van 24 deelnemers vanaf Kampeerboerderij Den Hoek in Wilp. Naast de eigen leden, waren er dit keer ook veel deelnemers van de rolski vereniging  Rottemeren.  Zelfs het buitenland was goed vertegenwoordigd met een Zweedse en twee Estlandse deelnemers.

Na de koffie en boterkoek  konden de rollers  starten, waarbij er keuze was tussen de 10, 15, 23, 30 of 40 kilometer. De toerders werden verzocht op gepaste afstand van elkaar te rollen en daar hield men zich keurig aan. In tegenstelling tot andere jaren,  waar iedere 15 kilometer een verzorgingspost met vrijwilligers stond opgesteld, moesten de deelnemers dit jaar hun eigen drinken en energierepen meenemen.

De 40 kilometer tocht raakte de drie steden Apeldoorn, Zuthen en Deventer net niet.  Alle deelnemers uit Rotterdam waren zeer te spreken over de mooie routes in een  afwisselende omgeving.

Ter afsluiting had Kampeerboerderij Den Hoek een  heerlijke kop groentesoep in de aanbieding, waar volop gebruik van werd gemaakt.

Ondanks de aangepaste vorm van de marathon ten opzichte van andere jaren, was het een geslaagd evenement.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven