Succesvolle oliebollenactie Muziekvereniging Sempre Crescendo

  • Geplaatst op 10 december 2018
Oliebollen 003

Afgelopen zaterdag 8 december zijn door de leden van muziekvereniging Sempre Crescendo oliebollen gebakken, die vervolgens in het dorp verkocht werden. Om 6.00 uur in de ochtend werd de actie opgestart door de deegmengers. Vanaf 7.00 uur stond de eerste bakploeg gereed.

Zij werden rond 9.30 uur afgelost door een tweede ploeg. De oliebollen worden alweer enkele jaren gebakken in de werkplaats van het voormalige loonbedrijf Olthof aan de Randerstraat.

Vanaf 9.00 uur startte de verkoop aan de kraam, die als vanouds voor AH aan de Dorpsstraat stond. Een tweede verkooppunt was bij Boomkwekerij en Tuincentrum Gooiker aan de Wechelerweg. Ook daar vonden de versgebakken bollen gretig aftrek.

Vanaf 10.00 uur gingen de leden van Sempre Crescendo het dorp in om de vaak nog warme oliebollen huis-aan-huis te verkopen.

Ook de bewoners van Sparrenheuvel werden daarbij niet vergeten. Bij het koffie drinken kregen zij een lekkere verse oliebol aangeboden. Eén van de medewerksters vertelde, dat de bewoners zich hier altijd erg op verheugen. Op de dag van de oliebollenactie is het altijd drukker bij het koffie drinken en wordt er genoten van deze oer-Hollandse traktatie.

Ondanks het regenachtige weer kunnen de leden van Sempre Crescendo terugkijken op een geslaagde én gezellige oliebollenactie.

 

Tekst: Karin van Berkel, voorzitter Sempre Crescendo
Fotografie: Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven