Subsidie voor Klooster Sion

  • Geplaatst op 10 februari 2018
Subsidie voor Klooster Sion

Onlangs ontving de Stichting Nieuw Sion van het Van Hemert tot Dingshof Coldeweij Fonds een subsidie van 15.000 euro. Deze financiële ondersteuning die in kasteel Vorden werd uitgekeerd kreeg zij voor het opknappen van de voormalige abdij.

Het fonds dat wordt beheerd door SBNL Natuurfonds keert een totaalbedrag van 94.775 euro uit. Van de 26 initiatieven zijn er 14 gedeeltelijk of geheel gehonoreerd voor subsidie.
Directeur van de Stichting Nieuw Sion, Peter Dullaert vertelde het goede nieuws tijdens de wekelijkse klussendag in klooster Sion. In aanwezigheid van de vele vrijwilligers werd in de voormalige smederij het bord met daarop het ontvangen bedrag omhoog gehouden waarna een welgemeend applaus klonk. Deze subsidie komt als geroepen, onlangs nog tijdens de zware storm moest het dak van de bijzondere druivengang het ontgelden. Een aantal dakpanelen werd door de wind meegenomen die snel vervangen moeten worden om de meer dan honderd jaar oude druivenranken te beschermen.
De vrijwilligers van Klooster Sion zullen in de komende jaren nog heel wat werk verzetten om het meer dan 125 jaar oude gebouw te onderhouden en waar nodig te verbeteren. Donaties zijn dan ook van harte welkom, zodat ook in de toekomst deze locatie behouden blijft voor een ieder die hier, in de voetstappen van de monniken wil bezinnen en naar het “ora et labora” wil bidden en werken.

Tekst en foto Harry Mulder

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven