Stille week Dorpskerk Diepenveen

  • Geplaatst op 19 maart 2018
image-4267026

In de week voorafgaand aan Pasen organiseert de Dorpskerk een stilte avond. Er is een groeiende behoefte bij mensen om in alle rust en stilte in de kerk te zijn, een kaarsje aan te steken en misschien een kopje koffie te drinken. De kerk wil graag in die behoefte voorzien.

Vieringen met Pasen
In de laatste week van maart zijn in de Dorpskerk in Diepenveen vieringen ter voorbereiding van het Paasfeest. Op donderdag is de Witte Donderdagviering, waarin het laatste Avondmaal van Jezus en zijn vrienden centraal staat. Op Goede Vrijdag staat het lijdensverhaal centraal. Op Stille Zaterdag beginnen we in stilte en in het donker en zien we uit naar het licht – als de nieuwe Paaskaars de kerk wordt binnengedragen delen we met elkaar het licht. En op zondag 1 april vieren we dan het Paasfeest samen met blazers van de muziekvereniging.

Stilte avond
Nieuw dit jaar is dat we in de week voorafgaande aan Pasen ook een stilteavond organiseren. Op dinsdag 27 maart is de kerk geopend ’s avonds van half acht tot negen uur. In deze tijd kunt u de kerk binnenlopen, een poosje gaan zitten, een kaarsje aansteken of iets in het voorbedenboek schrijven. De kerk is minimaal verlicht, er branden kaarsen en op de achtergrond is rustige muziek te horen. U kunt – als u dat wilt – ook een kopje koffie of thee drinken (in de predikantskamer).

U bent welkom!
We nodigen u van harte uit om deze bijzondere avonden met ons mee te maken. Op dinsdag de stilteavond, en de vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en de morgendienst op Paaszondag. De tijden zijn hieronder weergegeven.

Stilte-avond dinsdag 27 maart: 19.30 – 21.00 uur
Witte Donderdag 28 maart: 19.30 uur
Goede Vrijdag 29 maart: 19.30 uur
Stille Zaterdag 30 maart: 21.30 uur
Paaszondag 1 april: 10.00 uur

Tekst en beeld: ds. Henk Spit

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven