Start project Passie voor muziek!

  • Geplaatst op 1 mei 2018
Persfoto - Groepsfoto Eendracht, Sempre Crescendo & SOL

Op zaterdag 21 april vond de start plaats van het unieke muzikale project Passie voor muziek. Dit is een concert van de Deventer amateur harmonieorkesten Sempre Crescendo Diepenveen, Stedelijk Orkest Lebuïnus Deventer en Eendracht Colmschate samen met het beroepsorkest, het Orkest van het Oosten. Dit concert vindt plaats op vrijdag 23 november 2018 in het Kulturhus Diepenveen. De Deventer orkesten vormen deze avond één groot orkest (+/- 120 muzikanten) en treden voor de pauze op. Na de pauze hoort u de muzikanten van het Orkest van het Oosten. Het concert wordt door alle 4 de orkesten afgesloten.

Eén onderdeel van dit project was de Coachingsdag. Dit is tevens de start van het project en hierbij kwamen voor het eerst de drie orkesten uit Deventer samen. De amateurmuzikanten kregen op deze dag per instrumentengroep coaching door muzikanten van het Orkest van het Oosten. In de diverse lokalen van de Leeuwenkuil aan de Keizerstraat in Deventer, kregen de muzikanten ademhalingsoefeningen, werd er samengespeeld per instrumentengroep en werden de moeilijke muziekstukken die in november gespeeld gaan worden bekeken. Deze muzikale ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch met optreden van een koperensemble van het ArtEZ conservatorium uit Zwolle. Het resultaat van deze dag hoort u op 23 november in Diepenveen.

Het idee van Passie voor muziek
Joost Smeets is initiatiefnemer van dit project en bassist bij het Orkest van het Oosten. “Vele beroepsmusici (m.n. blazers en slagwerkers) van ons Orkest van het Oosten zijn opgegroeid en muzikaal onderwezen bij het plaatselijke harmonie, brassband of fanfare waar ze opgroeiden. Hier liggen hun muzikale roots!

Orkest van het Oosten trekt provincie in
Wij willen met het Orkest van het Oosten de cirkel weer rond maken en terugkeren naar die Roots in de gehele provincie Overijssel. Het Orkest van het Oosten zal de provincie intrekken om samen met lokale harmonieën, brassbands en fanfares (ongeacht welk afdeling-niveau) concerten te verzorgen. Niet in de gebruikelijke mooie concertzalen van onze provincie Overijssel maar juist bij de Roots terug in bijv. het cultureel centrum, een gymzaal, de plaatselijke kerk of een industrie-hal. Ze kunnen allemaal het décor vormen voor een concert in jullie eigen dorp of stad. Een décor wat de liefde en passie voor muziek voor jong en oud, amateur en professional bij elkaar gaat brengen”, vertelt Joost.

Concert Orkest van het Oosten in Kulturhus Diepenveen
Het concert vindt plaats in het Kulturhus Diepenveen op vrijdagavond 23 november. De deuren gaan om 19.00 uur open en het concert begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten € 15,00. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 9,00. Beide kaartjes zijn inclusief één pauzedrankje. De kaartjes kunnen later dit jaar besteld worden via de website www.passievoormuziekdeventer.nl. Op deze website vindt u nog veel meer informatie omtrent dit project. We zien u graag op 23 november 2018!

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven