Start computercursussen in de bibliotheek

  • Geplaatst op 11 september 2018
placeholder-901x230

‘Klik & Tik’ voor beginners en ‘Werken met de e-overheid’ voor gevorderden

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is basiskennis van de computer onmisbaar. En de communicatie met de overheid gebeurt steeds meer via internet.  Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een e-mailtje te versturen, een online formulier in te vullen of informatie op te zoeken op internet. De Bibliotheek Deventer organiseert daarom laagdrempelige computercursussen op verschillende locaties. Hilda en Gultekin volgden de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek Deventer.

De computer gebruiken? Hilda was er lange tijd niet enthousiast voor te krijgen. “Ik vind het veel te ingewikkeld en was ook bang om fouten te maken.” Toch meldde ze zich aan voor de computercursus Klik & Tik. “Sinds het overlijden van mijn man ben ik alleen en ik dacht: ik moet het toch echt zelf leren. En dat is gelukt! Het is een heel goed begin en je moet ergens beginnen tenslotte.”

“Ik wil nog meer leren”

Gultekin werd door de UWV gewezen op de computercursussen bij de Bibliotheek Deventer. Een online formulier lezen en op de juiste manier invullen in het Nederlands was voor hem best een uitdaging. “Ik vind het nog wel lastig, maar het lukt me steeds beter en ik wil nog meer leren”, zegt Gultekin. Henny Brendeke, een van de cursusleidsters, vult aan: “Ik vind het heel knap hoe hij de cursus gedaan heeft, omdat hij Nederlands lezen en schrijven moeilijk vindt. Het leerprogramma dat we voor Klik & Tik gebruiken is heel uitgebreid en omvat niet alleen computerprogramma’s, maar ook filmpjes en taalprogramma’s.”

Omgaan met de digitale overheid

Een DigiD aanvragen of informatie vinden op websites van de gemeente, de belastingdienst en de UWV is lastig als je weinig ervaring hebt met de computer. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ leren deelnemers in 5 lessen hoe zij de weg vinden op overheidswebsites. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan persoonlijke omgevingen zoals Mijn Toeslagen, MijnOverheid en werk.nl. Ook de website van de gemeente Deventer wordt in de cursus bekeken, zodat een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen de volgende keer met een paar klikken is geregeld.

Aanmelden

In september en oktober starten de computercursussen weer op verschillende locaties in de stad en omliggende dorpen. Startdata, locaties en meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail: 0570 675700 of basisvaardigheden@bibliotheekdeventer.nl.  “Of stap gewoon binnen bij een van de bibliotheken en vraag wat de mogelijkheden zijn”, zegt Henny Bredeke.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

duif-2

Altijd op de hoogte!

Abonneer nu! Onze postduif brengt het laatste nieuws in de inbox.

Scroll naar top