Sparrenheuvel in preventietijd

  • Geplaatst op 8 mei 2020
GeplakteAfbeelding-1

Zoals u weet moeten de preventiemaatregelen in woonzorgcentra in ieder geval tot en met 19 mei gehandhaafd blijven, omdat er nog te veel kans is op besmetting. Dat vraagt van bewoners en de mensen om hen heen een flinke dosis doorzettingsvermogen en geduld.

De afgelopen weken zijn er van uit het dorp de prachtigste initiatieven ontstaan om de bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd; lieve kaartjes, de prachtigste kindertekeningen, een hele lieve actie met Pasen waarbij heel veel kinderen (en hun ouders) druk doende zijn geweest om voor de bewoners en aanleunbewoners van sparrenheuvel een vrolijk paas-knutselwerkje te maken. Er zijn (zelf gemaakte) gebakjes gebracht, plantjes, bloemen…

Al die warme gebaren hebben bewoners en ook personeel heel goed gedaan. Heel veel dank daarvoor.

Nu al weken binnen moeten blijven met prachtig lenteweer en geen familie kunnen ontmoeten is iets dat deze dagen doorkomen moeilijk maakt voor bewoners. Daarin voelen ook wij als medewerkers mee. Daarom is op alle Carinova-locaties gezocht naar een mogelijkheid om daarin toch iets mogelijk te maken. Dit echter binnen de gestelde maatregelen. Veiligheid moet gewaarborgd zijn.

Al sinds enige weken zijn er beeldtelefoons is huis waardoor bewoners en hun familie elkaar ook via het beeldscherm van de telefoon kunnen zien.

Nu alles langer gaat duren, kijken we verder naar wat binnen de richtlijnen, mogelijk gemaakt kan worden voor bewoners en familie.

Er is in “De Harmonie” (voormalige kapel) al een ontmoetingsplaats gemaakt waar bewoners en familie op ooghoogte met elkaar in contact kunnen komen; de bewoner binnen en bezoek buiten.

M.i.v. 11 mei willen die mogelijkheid ook gaan bieden bij het windscherm op het voorterras.

Vanaf die dag zullen bewoners die beneden wonen ook gebruik kunnen gaan maken van hun eigen terras. Mits, en dat is heel belangrijk, ze weer naar binnen gaan als er bezoek komt om te zwaaien.

Voor bewoners die boven wonen is op het voorterras een deel afgezet met vlaggetjes. Hierbinnen kunnen 5 bewoners per keer, op twee tijden per dag, buiten zitten.

We hopen hiermee ieder die in Sparrenheuvel woont en voor wie deze tijd van beschermd moeten blijven soms wel erg zwaar wordt, iets meer ‘lucht’ te kunnen bieden.

We laten dit even weten via het Dorpsplein Diepenveen omdat u als wellicht passerende Diepenvener ook weet waarom er soms mensen van Sparrenheuvel buiten zitten en waarom er vlaggetjes hangen.

Bewoners en hun familie hebben we duidelijk uitgelegd onder welke voorwaarden we deze aanpassingen kunnen bieden. En daar ook bij vermeld dat we, wanneer er hierdoor toch risico’s ontstaan op contact met mensen van buiten, we dit mogelijk terug moeten draaien.

Aan u als dorpsgenoten en misschien bekenden van een of meerdere van de bewoners, willen we hierbij ook nadrukkelijk vragen om bewoners die buiten zitten niet op te zoeken van buitenaf nu dat misschien wel lijkt te kunnen.

De ruimte die we willen gaan creëren is noodzakelijk voor onze bewoners, maar kan alleen geboden blijven als hierbij geen risico’s ontstaan.

Al lijkt het zo, u doet bewoners op dit moment geen goed met een bezoekje van dichtbij. Help ons om het bieden van iets meer ruimte mogelijk te maken en houd die afstand die gevraagd is.

Alleen zo kunnen we de bewoners zo veilig mogelijk houden.

Hartelijk dank vast voor uw begrip en medewerking.

En nogmaals dank voor alle mooie gebaren van warm medeleven in de afgelopen weken.

Medewerkers Sparrenheuvel

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven