Sneeuwvrij fit – Proefles cross-skaten en rolskieën, vlakbij Diepenveen

  • Geplaatst op 20 februari 2024
Foto NSON: Combinatie van inspanning en techniek bij een klimtraining van Nordic sports
Ben je graag buiten actief en zoek je een nieuwe sportieve uitdaging? Dan is cross-skaten of rolskiën misschien iets voor jou. Op zondagochtend 10 maart organiseert Nordic Sports Oost-Nederland een proefles op de wieler- en skeelerbaan Keizerslanden in Deventer.

Deze actieve en blessure-arme sport kun je (zonder sneeuw) het hele jaar door beoefenen. Zo word je op een gezonde manier fitter, want met deze sport gebruik je 90% van de spieren in je lichaam. Daarnaast is het ook een goede voorbereiding op een toekomstige langlaufvakantie.

Nadat je door de club voorzien bent van alle materialen, gaat de trainer de beginselen van zowel het cross-skaten als het rolskiën bijbrengen. Je gaat zelf meteen aan de slag en kunt ontdekken of het een sport is die bij je past. Natuurlijk kun je de intensiteit van bewegen zelf bepalen, zodat jong en oud mee kunnen doen. Na de proefles kun je besluiten de basiscursus (drie lessen) te volgen in het cross-skaten of rolskiën. Deze zijn op 17 en 24 maart en 1 april. Het materiaal mag je in die periode mee naar huis nemen, om in je eigen omgeving te oefenen.

Heb je er net zoveel plezier in als onze leden, dan kun je wekelijks bij Nordic Sports Oost-Nederland deelnemen aan trainingen en toertochten. De trainingen vinden grotendeels plaats op de wieler- en skeelerbaan Keizerslanden in Deventer. De toertochten organiseert de club op verschillende plekken in de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen, met aangepaste afstanden voor starters en gevorderden. Kosten proefles (ca. 2 uur) en materiaalhuur €10. Ook in mei en juni zijn er proeflessen. Kijk op de website nordicsports-oost.nl voor meer informatie en aanmelding.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven