Slingerbos legt de rode loper uit!

  • Geplaatst op 28 augustus 2019
webmail

Op maandag 26 augustus was het zo ver: na zes weken zomervakantie gingen de deuren van OBS Slingerbos weer open voor alle leerlingen. En hoe: de rode loper lag uit, een draaiorgel speelde feestelijke muziek en omringd door ballonnen werden de kinderen op het schoolplein welkom geheten door hun nieuwe juffen en meesters. Directeur Steven Diepeveen opende om 8.30 uur het schooljaar 2019/2020 met een korte toespraak, waarna de kinderen per klas de school binnengingen.

De ruim 300 kinderen kregen vervolgens allemaal een persoonlijk welkom van de directeur, die op de rode loper de kinderen (en ook de ouders) de school in “high-five”-de. Ouders kregen alle tijd om hun kinderen in de nieuwe klaslokalen te zien en om kennis te maken met de nieuwe leerkrachten.

OBS Slingerbos begint dit nieuwe schooljaar meteen met een verandering: alle kinderen zijn vanaf nu elke dag om 14 uur vrij, het zogenaamde 5-gelijke dagen model. Daarnaast staat het schoolgebouw zelf een verandering te wachten: het is tijd voor groot onderhoud. Zowel de buitenkant van het schoolgebouw als de binnenkant staat een grondige renovatie te wachten. Hoe die verbouwing er uit gaat zien, mag een werkgroep die binnenkort ingesteld wordt, mede gaan bepalen. Ook kinderen mogen daarin meedenken. In ieder geval mag het ontwerp zodanig zijn dat het gebouw gaat passen in de visie van de school, waarin onderzoekend leren een centrale plaats inneemt. Het plan is naar verwachting met de kerst klaar, waarna een aanbestedingstraject zal volgen. De uitvoering staat gepland voor de zomer van 2020.

Maar nu eerst met z’n allen een leuke start maken in de nieuwe klas met de nieuwe juf of meester!

 

Van de school-redactie OBS Slingerbos

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven