Schrijfmarathon Amnesty in Bibliotheek Diepenveen op vrijdag 6 december

  • Geplaatst op 23 november 2019
Schermafbeelding 2019-11-22 om 16.24.37
 

Rond de Internationale Dag van de Mensenrechten organiseert Amnesty International de Schrijfmarathon voor mensenrechtenactivisten over de hele wereld. 

Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. De Bibliotheek Deventer doet mee aan de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld.

Dit jaar vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. We doen dit om hen te ondersteunen, kracht te geven en het mogelijk te maken om te blijven durven waar volwassenen tekortschieten.

Schrijven werkt

Het schrijven van brieven is een van de meest effectieve middelen om mensen die onrecht is aangedaan te helpen, weet Amnesty uit meer dan vijftig jaar ervaring. Ondanks internet, sms en sociale media blijft de handgeschreven brief waarin de schrijver een persoonlijke boodschap overbrengt een ijzersterk actiemiddel. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt regeringen mensen eerlijk te behandelen.

Kom langs en schrijf mee!

Vrijdag 6 december (14.00 uur tot 17.00 uur) in de bibliotheek Diepenveen.

Voor meer informatie over deze actie kun je terecht op de website van Amnesty International

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven