Schieten met plezier: De Vijf Rozen bestaat 60 jaar.

  • Geplaatst op 29 maart 2018
Schietvereniging De Vijf Rozen 3

21 januari 1958 was de officiële oprichting van Schietvereniging De Vijf Rozen in Diepenveen. In het begin werd er geschoten bij de smederij van Grievink aan de Oranjelaan, de plek waar nu Passe Partout is gevestigd. Toen dat niet meer kon werd er ‘gewoon’ in het bos geschoten.

De vereniging telt ongeveer 65 leden, zowel dames als heren, die zich onder leiding van een instructeur bekwamen in de schietsport. Onder hen veel Diepenveners, maar ook leden van buiten het dorp. De oefenmomenten zijn op dinsdagavond en zondagochtend.

Deze club is nu gevestigd aan de Olsterweg 10 in een prachtig verbouwd onderkomen. Op in totaal vijf schietbanen wordt geschoten met vuurbuks, luchtbuks, pistool en revolver. Vanwege de belangstelling is men nu druk doende om vergunning te krijgen voor uitbreiding met vier 25 meter banen, om met 9 millimeter kogels te kunnen schieten.

Dit plan gaat gepaard met een grote investering, daarom wordt voorlopig het 60 jarig bestaan niet gevierd. Maar volgens de secretaris Matthijs Joosten zal er na realisatie van dit plan ongetwijfeld een open dag volgen.

Als u eerder meer wilt weten of een keer wilt oefenen, dan kunt u zich aanmelden bij hem. Zijn mailadres is: m.joosten7431@hotmail.com
Niet iedereen kan in Nederland zo maar een wapen kopen, maar je kunt wel lid worden van een schietvereniging, raadpleeg hiervoor de website van de club; www.devijfrozen.nl

Foto en tekst: Jaco Remmelink

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven