Samen aan de slag voor het 1ste Wilde Bloemenlint

  • Geplaatst op 25 april 2023
df7cb52c-414a-48ef-8779-8a686e1d05c6

Op zaterdag 22 april, de Nationale Zaai dag, was de realisatie van het eerste wilde bloemenlint in Diepenveen. Dit werd ingezaaid door dorpsgenoten.

Precies tussen 10.00 – 15.00 uur was het droog. Zelfs het zonnetje ging nog schijnen.
Perfect weer om de dag te starten bij Zorgkwekerij Het nieuwe Veld met een kennisdeling van stadsecoloog Kirsten Engelaar en de oprichtster/eigenaar van Het Nieuwe Veld, Hanne Struik. Meer leren over biodiversiteit, wat dat inhoudt en wat er al is in Diepenveen. Hoe we kunnen bijdragen, maar ook wat de kwekerij precies doet en hoe mooi het daar is. De kwekerij, landwinkel, Theehuis & tuin en Bijenmuseum is open voor publiek op vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.

www.kwekerijhetnieuweveld.nl

Van 11.00 -12.00 uur was in de Heemtuin de kinderworkshop Insectenhotels maken. En wat een animo voor deze leuke kennismaking met biodiversiteit voor de jeugd. 30 wijnkisten waren er gedoneerd door Proef! Wijnwinkel en De Spil, de leemstuc door Ecowonen Deventer, Welkoop Diepenveen met materialen en het werd geleid door de vrijwilligers van de werkgroep Groen en Vitaal, IVN en Scouting Steyn. https://www.facebook.com/heemtuindiepenveen

 

Toen was het zo ver! Van 1,5 tot 74 jaar oud was aanwezig om mee te helpen met zaaien.

1 lint, verdeeld over 14 stukjes, van de Heemtuin tot aan het bruggetje bij de Schapenzandweg werd ingezaaid. De familie Harmelink neemt het zaaien over tot bij de zandweg naar Hotel Gaia.

Dit biedt vanaf mei t/m eind juli misschien zelfs augustus de mogelijkheid tot een prachtige wandeling dwars door het dorp. In de zomer biedt IJssellandschap ons dorp een groot insectenhotel aan dat wordt geplaatst bij het wilde bloemenlint.

De familie Harmelink van Melkveebedrijf en Boerderijwinkel Erve Grutterink zorgde voor een mooie plek op het erf om af te sluiten. Hier kon de groep ontspannen en werd na het harde werken in de watten gelegd door De Diepenveense Veldkeuken met heerlijk eten en vers ijs van boerderijwinkel Erve Grutterink.

Het was een dag om jong en oud met elkaar te verbinden. Bewoners die nog niet heel lang in Diepenveen wonen tot geboren en getogen dorpsgenoten.

https://www.sallandboerteneetbewust.nl/boer/melkveebedrijf-erve-grutterink-familie-harmelink/

Bedankt voor iedereen die is gekomen en heeft geholpen!!!

Voor ideeën, mee helpen met de werkgroep Groen en Vitaal of doneren om zo lint 2 (andere route) in 2024 te realiseren. Mail dan naar wildebloemenlintdiepenveen@gmail.com

Werkgroep Groen en Vitaal van Dorpsvisie Diepenveen 2030.

P.s.: Dit is tot stand gekomen in samenwerking met onze partners o.a.:

Dorpenplatform DeventerBuiten – Kwekerij Het NIeuwe Veld – De Heemtuin – Familie Harmelink van Melkveebedrijf en boerderijwinkel Erve Grutterink – IJssellandschap – Groen Bedrijf – De gemeente Deventer – De Spil – Proef! Wijnwinkel – Welkoop Diepenveen – Dorpskerk Diepenveen – ANV Groen Salland – Ecowonen Deventer – Scouting Steyn – De Diepenveense Veldkeuken – IVN – Ondernemersvereniging Diepenveen – Basisschool De Zonnewijzer – Obs Slingerbos – Dorpsgenoten

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven