Ruimte voor vernieuwing in het buitengebied!

  • Geplaatst op 6 februari 2018
boerderij

Het college van de Gemeente Deventer wil het saneren van asbestdaken vergemakkelijken, de leefbaarheid van het platteland vergroten en de kwaliteit van het buitengebied versterken. Daarom wil het college de Rood-voor-Roodregeling uitbreiden.

Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met de Rood-voor-Roodregeling kunnen vervallen stallen worden vervangen door woningen. We kijken daarbij naar zowel de leefbaarheid als de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Aangezien bijvoorbeeld de aanstaande verplichte sanering van asbestdaken een investering vraagt, willen we de Rood-voor-Rood regeling aantrekkelijker maken. Dat is goed voor de toekomst van het buitengebied.”

Het college stelt de raad voor het Rood-voor-Roodbeleid te actualiseren aan de hand van een aantal hoofdlijnen waardoor de regeling meer mogelijkheden biedt en flexibeler wordt. Zo zou een schuur-voor-schuurregeling het mogelijk moeten maken dat dat bebouwing wordt uitgebreid door sloop van schuren elders.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven