RRReis: jouw nieuwe busvervoerder in Deventer en omgeving

  • Geplaatst op 3 december 2020
Schermafbeelding 2020-12-02 om 20.49.17

Vanaf 13 december verandert de dienstregeling voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Hier valt ook Deventer onder. RRReis is vanaf die datum de nieuwe vervoerder en rijdt met elektrische bussen, nieuwe routes en aangepaste reistijden. De regio IJssel-Vecht is een samenvoeging van de huidige reisgebieden Midden-Overijssel en Veluwe, waar nu nog de bussen van Syntus Overijssel en Syntus Gelderland rijden. Er komen zo’n 250 nieuwe elektrische bussen. Dat is het grootste aantal elektrische bussen in één regio in Europa! De bussen rijden zonder schadelijke uitstoot en zijn een stuk stiller en comfortabeler.

Vervoerbewijzen bij RRReis

Vanaf 13 december wijzigen ook de vervoerbewijzen bij RRReis. Er komen twee nieuwe abonnementen: RRReis Altijd Vrij en RRReis Traject Vrij. In de hele regio waar RRReis rijdt, zijn de kaartsoorten en tarieven voor alle bussen gelijk. Dus bij buurtRRReiscomfortRRReis en reserveerRRReis. Dat maakt reizen extra makkelijk. Het 65PLUSkaartje (nu nog te koop op de Veluwe) is straks niet meer te koop bij RRReis. Alle informatie over vervoerbewijzen zijn te vinden op: RRReis.nl/vervoerbewijzen.

  • Buslijn 161 rijdt voortaan niet meer naar station Zwolle, maar via het Isala ziekenhuis naar bedrijventerrein Hessenpoort. Reizigers uit Olst, Wijhe en Zwolle Zuid krijgen hierdoor een nieuwe reismogelijkheid naar deze bestemming. In Hessenpoort kan worden overgestapt om door te reizen naar station Zwolle. In Deventer rijdt de bus weer via de Havezatelaan. Daardoor zijn reizigers uit Diepenveen en Boskamp sneller bij station Deventer.
  • Buurtbus 516 (Olst – Heeten – Raalte) stopt voortaan ook bij de halte Olst centrum. Op vrijdag rijdt de buurtbus in het centrum van Olst een andere route in verband met de markt. Dat geldt ook voor buslijn 161.
Meer informatie
De busfolders en lijnnetkaarten van de nieuwe dienstregeling zijn te vinden op RRReis.nl/dienstregeling. Ook vinden reizigers op deze website een overzicht van alle buslijnen en de gehele dienstregeling van de regio IJssel-Vecht. Keolis Nederland verzorgt het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht onder de naam RRReis in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven