Rots & Water Weerbaarheidstraining voor kinderen van 8-12 jaar in Diepenveen

  • Geplaatst op 11 september 2020
Schermafbeelding 2020-09-11 om 16.50.35

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining. Dit betekent dat kinderen spelenderwijs en via fysieke oefeningen sociale, communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd.

We trainen in groepjes van maximaal 10 kinderen (gemengd).

Door samen te oefenen en d.m.v. reflectiegesprekken ontwikkel je je lichaamsbewustzijn en je zelfbewustzijn. Je leert jezelf steeds beter kennen en je oefent met het inzetten van de Rots en Water kwaliteiten in verschillende situaties. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen.

De kracht van Rots en Water in een kleine groep is:

  • Kinderen beginnen vanuit een neutrale positie, vanuit deze basisveiligheid kan ik de groepsdynamiek neerzetten.
  • De kracht van de methodiek in deze setting is dat ik heel kindgericht kan werken.
  • Contact met ouders is optimaal: kennismakingsgesprek, tussentijds gesprek, inhaken op gerichte probleemsituaties en dit verwerken in spelsituaties.

Enkele reacties van ouders:

  • Mijn zoon heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen, omdat hij zich bewust is geworden van de keuzes die hij heeft: Rots reactie / Waterreactie.
  • Mijn kind was heel gevoelig voor wat andere kinderen over hem vertelden. Nu kan hij deze reacties veel beter relativeren en negeren.
  • Mijn dochter heeft veel meer lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn ontwikkeld. Ze durft nu veel beter keuzes te maken waar zij achter staat en waar zij blij van wordt.

Voor de ouders is er een ouderinformatieavond en je kan samen met je kind deelnemen aan een proefles.

De nieuwe groep gaat z.s.m. starten op de vrijdagmiddag in het Kulturhus te Diepenveen. Er is nog ruimte daarom organiseer ik een extra proefles en ouderinformatieavond. De datum is in overleg met ouders.

Opgeven kan telefonisch 06-38341322 of via info@kinderbweegcoachdeventer.nl
Groetjes Annemieke ten Dam
Kinderbeweegcoachdeventer

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven