Rotonde op kruising Roeterdsweg – Dorpsstraat

  • Geplaatst op 31 maart 2018
dorpsplein-rotonde-1april

Het is de laatste jaren steeds drukker geworden in het centrum van Diepenveen. Het aantal bezoekers van buiten neemt toe. De toegenomen populariteit van het Diepenveense winkelgebied kan makkelijk verklaard worden door een aantal verbeteringen die recent hebben plaatsgevonden: de herinrichting van de Dorpsstraat en de opening van de vernieuwde Albert Heijn. Daarnaast is het winkelaanbod in Diepenveen de laatste jaren diverser geworden. Door de grotere toeloop is de verkeersdrukte, vooral op de zaterdagen, sterk toegenomen.

Geen verkeerslichten
De toegenomen drukte is ook de gemeente Deventer opgevallen. Een woordvoerder van de gemeente: “Het verkeer rondom het nieuwe Kulturhus heeft nu al een aantal malen vastgestaan. We willen voorkomen dat Diepenveen onaantrekkelijk wordt voor bezoekers én inwoners.” Wat is er aan deze situatie te doen? “Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren. In eerste instantie dachten we aan verkeerslichten. Bij nader inzien vonden we dat toch niet op deze locatie passen. Vandaar dat we gekozen hebben voor een rotonde. Dan kan het verkeer beter doorstromen, zonder dat er onnodige wachttijden ontstaan.”

Eivormig
Het ontwerp van de rotonde was nog niet makkelijk. De woordvoerder legt het uit: “Er is eigenlijk te weinig ruimte op de plaats waar de wegen elkaar kruisen. Dit kon worden opgelost door de rotonde iets te verschuiven naar het pleintje ernaast. Op die manier past de rotonde hier goed. De rotonde krijgt nu een wat langgerekt, zeg maar eivormig ontwerp.” Uitbater van de naastgelegen horeca Martin Goedejohan vult aan: “Jammer van het terras. Maar de verkeersveiligheid gaat uiteraard vóór. Op deze manier kunnen mensen wel direct voor onze deur uit de auto stappen, dat is weer een voordeel.”

Extra rondje
Vanwege de schuine aansluiting van de Schapenzandweg zal het niet langer mogelijk zijn om vanuit die weg komende, direct rechtsaf te slaan de Dorpsstraat in. Verkeer vanuit de Schapenzandweg moet voortaan rechtdoor de rotonde op en dan een ronde rijden over de rotonde om op de Dorpsstraat te komen. Op de ontwerptekening wordt dit aangegeven.

Plannen ter inzage in Kulturhus
Het ontwerp voor de rotonde zal vanaf zaterdag 31 maart ter inzage liggen in het Kulturhus. Belangstellenden kunnen daar de plannen bestuderen. (Kom op zaterdag want op 1 april is Hof van Salland vanwege Pasen gesloten). Op maandag 26 april zal gestart worden met de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat de rotonde eind september gereed is.

Werktekening van de nieuwe rotonde

Interessant? Deel het artikel

Adverteerders

Ook interessant

Agenda

Nieuwsbrief

DorpspleinDiepenveen.nl brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, Klik hier om je in te schrijven of voor het teruglezen van voorgaande edities.

Scroll naar boven